Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Omladinska reprezentacija pobijedila Švajcarsku

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je vršnjake iz Švajcarske 1:0 u drugom prijateljskom meču u Podgorici. Tako je sa pozitivnim rezultatom zaokruženo majsko okupljanje tima Gorana Perišića, pošto je i prvi meč, takođe na stadionu trening kampa FSCG na Starom aerodromu završen 1:1.

Odlično prvo poluvrijeme, hrabra igra i zasluženo vođstvo nakon 45 minuta. Za razliku od prvog meča, tim Gorana Perišića, koji zbog klupskih obaveza nije mogao da računa na Adžića, Ljuticu, Perovića, Camaja i Ljuljanovića, igrao je ravnopravno sa elitnim rivalom i imao više šansi, nekoliko ozbiljnih.

Veliku su naši momci propustili u 25. minutu – prvo je vezista Mladosti DG, Nikola Medojević, ukrao loptu rivalu, ali ne i iskoristio čisti zicer, a nekoliko sekundi kasnije ni ofanzivac Sutjeske, Stefan Radojević koji je nedovoljno snažno šutirao nakon nesebične asistencije krila Mladosti, Marka Jukića.

Jukić je bio u centru pažnje i tri minuta kasnije – dobro izveo prekid sa 30ak metara, poludesno, a dobra snalažljivost špica Berana Vasilija Osmajlića nije nagrađena golom. Jeste novi presing naših momaka u 39. minutu kada je Jukić sjajno izborio penal, oborio ga je štoper Švajcarse, Mahir Rizvanović, a penal je u gol pretvorio kapiten, Luka Lečić, univerzalac Crvene zvezde.

I u nastavku sjajno su igrali fudbaleri koji su nada našeg fudbala. Švajcarci bez prave šanse, dok su igrači Gorana Perišića imali nekoliko izglednih. Naš tim igrao je uz vjetar, bio opasan iz prekida. Nakon dobrih kornera Medojevića sa desne strane prilike su imali štoperi Lečić i rezervista Rajko Popović, a još jedan igrač sa klupe, bek Crvene zvezde, Luka Bubanja, pogodio je stativu iz slobodnog udarca na 15-ak minuta prije kraja meča. U 80. minutu bombu još jednog omladinca Zvezde, Dragana Miranovića u korner je skrenuo golman Huber.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve