Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

OI: Drim tim protiv Francuza u Tokiju

Poznato je, da će u grupi A pored aktuelnog olimpijskog šampiona ''Tima snova'' Amerikanaca, biti i selekcija Irana i pobjednik kvalifikacionog turnira u Viktoriji (Kanada). Pobjednici kvalifikacionih turnira u Splitu i Beogradu biće zajedno u grupi B, kao i reprezentacije Australije i Nigerije.

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država igraće protiv Francuske u grupi A olimpijskog turnira u Tokiju, koji će se održati od 25. jula do sedmog avgusta.

Poznato je, da će u grupi A pored aktuelnog olimpijskog šampiona ”Tima snova” Amerikanaca, biti i selekcija Irana i pobjednik kvalifikacionog turnira u Viktoriji (Kanada).

Pobjednici kvalifikacionih turnira u Splitu i Beogradu biće zajedno u grupi B, kao i reprezentacije Australije i Nigerije.

U grupi C igraće Argentina, Japan, Španija i pobjednička ekipa turnira u Kaunasu (grad u Litvaniji).

Kvalifikacioni turniri biće održani tokom juna. Od 1936. godine, kada je održan prvi olimpijski turnir u muškoj košarci, Sjedinjene Američke Države slavile su na 15 od 19 održanih turnira. Dvije olimpijske titule ima Sovjetski savez, po jednu Jugoslavija i Argentina.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve