Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odigrao svih 90 minuta: Kopitović osvojio prve bodove, danas crnogorski derbi u Bjelorusiji

Visešampion te zemlje, a do prošle godine dežurni prvak u lokalnim okvirima, slabo je otvorio novu sezonu, budući da je vezao dva iznenađujuća poraza na startu

Crnogorski reprezentativac Boris Kopitović odigrao je svih 90 minuta u prvoj pobjedi BATE Borisova od početka prvenstva u Bjelorusiji.

Kopitović, Foto: CGsport.me

Visešampion te zemlje, a do prošle godine dežurni prvak u lokalnim okvirima, slabo je otvorio novu sezonu, budući da je vezao dva iznenađujuća poraza na startu.

Ali, tim Kirila Alševskog opravdao je ulogu favorita u 3. kolu i pred svojim navijačima upisao trijumf protiv Ruha iz Bresta (1:0).

Trenutak odluke dogodio se u sedmom minutu nakon kornera sa lijeve strane, najsnalažljiviji u kaznenom prostoru gostiju bio je Stanislav Dragun koji je u gužvi uspio da zahvati loptu, tek toliko da ona pređe gol crtu.

Stvorio je BATE još nekoliko velikih šansi, a jednu od njih imao je Kopitović koji je početkom drugog poluvremena propustio da se upiše u listu strijelaca.

Bjeloruska liga jedina je u Evropi u kojoj fudbal nije zaustavljen usljed globalne pandemije korona virusa. Vjerovatno će i tamošnji šampionat biti prekinut poslije ovog kola koje će biti kompletirano u nedjelju, a to je dan kada će na teren istrčati još dva crnogorska fudbalera.

I to jedan protiv drugog, u gradskom derbiju u timu Energije BGU trebalo bi da bude mladi reprezentativac Dušan Bakić, a na suprotnoj strani Ognjen Rolović, ofanzivac Minska koji je nedavno realizovao transfer u klub iz bjeloruske prijestonice. Meč počinje od 13 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve