Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Odbojkaši izgubili dramu protiv Izraela

Najefikasniji u našem timu bili su Ivan Zvicer sa 12 osvojenih poena i Nemanja Peruničić sa 11 poena

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je od Izraela 3:2 (26:24, 17:25, 25:19, 23:25, 7:15) u drugom test duelu u sklopu priprema za Eurovolej 2023.

Obje zanimljive utakmice u Kolašinu riješene su u pet setova i bile su od velikog značaja za provjeru pred završni dio priprema za Evropsko prvenstvo.

Spektakularan prvi set riješen je mini serijom crnogorskih odobjkaša u posljednja tri poena. U igri na malu razliku naši momci su vodili do polovine seta, kada je Izrael preokrenuo i poveo 14:12. U velikoj borbi timovi su se smjenjivalo u vođstvu, a Crna Gora je ispustila +3 u završnici, kada je Izrael izjednačio, nakon zaostatka 22:19 . Gost je imao i prvu set loptu, pri rezultatu 24:23, međutim sjajna igra crnogorskih odbojkaša donijela im je prvi set. Spektakularni posljednji poen i dva spašavanja Babića krunisana su poenom iz bloka za 26:24 i vođstvo 1:0 u setovima.

Mnogo bolja igra Izraela u drugom setu donijela je gostima izjednačenje. Rano su Izraelci stekli osjetnu prednost, selektor Joksimović bio je primoran na tajm-aut pri rezultatu 11:18, međutim promjena na terenu nije donijela rezultata. Sa 25:17 sastav Itamara Stajna poravnao je na 1:1 u setovima.

Uslijedila je ekspresna reakcija crnogorskih odbojkaša, koji su se prvi put na +2 odlijebili nakon bloka Blaža Milića za 11:9, i potom nastavili da grade vođstvo. Sjajna igra krunisana je osvajanjem trećeg seta rezultatom 25:19.

I drugi parni set pripao je Izraelcima, koji su od početka bili u značajnom vođstvu. Ipak, hrabrim pristupom igrači Ivana Joksimovića uspjeli su da sustignu rivala i prirede neizvjestan set. Izjednačili su na 21:21 ali ne i stigli do preokreta. Izrael je došao izborio taj-brejk sa 25:23.

U petom setu Izrael je bio ubjedljiv. Pri vođstvu našeg tima 4:2 napravio je seriju od pet vezanih poena i zakoračio ka pobjedi. Do kraja seta naši momci osvojili su samo još tri poena, a Izrael je sa navijačima, koji su bili prisutni u velikom broju u SC “Kolašin” proslavili pobjedu.

Najefikasniji u našem timu bili su Ivan Zvicer sa 12 osvojenih poena i Nemanja Peruničić sa 11 poena.

Selekciju Ivana Joksimovića očekuje nastavak treninga, a test utakmice sa Japanom, pred polazak za Skoplje, zakazane su za 23. (20.00h) i 24. avgust (17.00h).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve