Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Obavljen žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Dohi, Crna Gora se nada

Na Svjetskom prvenstvu je već šest evopskih selekcija, tako da bi teoretski na Svjetsko prvenstvo plasman obezbijedile sedma, osma i deveta reprezentacija sa Evropskg prvenstva.

I pored toga što još nisu poznata imena tri evropske selekcije koje će igrati na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, danas je u Dohi održan žrijeb za to takmičenje.

Među selekcijama koje još nijesu izborile vizu za šampionat je i Crna Gora, koja čeka konačnu odluku LEN-a oko odloženog Evropskog prvenstva u izraelskoj Netanji.

Ukoliko se taj šampionat održi u nekoj drugoj zemlji najbolje tri reprezentacije sa njega koje još nijesu izborile plasman za Svjetsko prvenstvo plasiraće se u Dohu.

Na Svjetskom prvenstvu je već šest evopskih selekcija, tako da bi teoretski na Svjetsko prvenstvo plasman obezbijedile sedma, osma i deveta reprezentacija sa Evropskg prvenstva.

“Total Waterpolo” nedavno je objavio da će se putnici na Svjetsko prvenstvo najvjerovatnije odrediti prema plasmanu sa prethodnog Evropskog prvenstva.

U tom slučuaju u Dohi bi nastupili Crna Gora, Hrvatska i Gruzija.

Pod uslovom da “ajkule” na kraju izbore plasman na Mundijal igraće u nekoj od tri grupe:

A – protiv Španije, Australije i Južne Afrike, B – sa Srbijom, SAD i Japanom ili D – sa Mađarskom, Italijom i Kazahstanom.

Svjetsko prvenstvo u Dohi počinje 5. februara.

Šampionat u Dohi biće ujedno i kvalifikacioni za preostale vize za Olimpijske igre u Parizu narednog ljeta.

Sastavi grupa: 

GRUPA A: Španija, Evropa 1, Australija, Južna Afrika

GRUPA B: Grčka, Francuska, Brazil, Kina

GRUPA C: Srbija, SAD, Evropa 2, Japan

GRUPA D: Mađarska, Italija, Evropa 3, Kazahstan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve