Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Novo saopštenje KK Crvena zvezda: “Nismo isti”

Bez obzira na sve, pokažimo ponovo zašto nismo isti.

KK Crvena zvezda Meridianbet oglasio se pred nastavak finalne serije ABA lige i prije selidbe borbe za titulu u halu “Aleksandar Nikolić”, pred navijače Zvezde.

Crveno-bijeli su apelovali da ne bude vrijeđanja, upozorili su ABA ligu da “neće moći da sankcioniše ono što nije u prva dva meča” i uz apel poručili “nismo isti”.

Pročitajte šta piše u saopštenju:

“KK Crvena zvezda želi da se zahvali na ogromnom poverenju našim navijačima koji su u petak u ranim jutarnjim časovima u velikom broju zaposeli blagajnu hale, što je još jedan pokazatelj poverenja koji imaju u naš tim i klub koji je pred ispitom…a koji će u nedelju imati krcatu halu kao podršku.

Svjedoci smo da po mnogo čemu prve dvije utakmice atmosferom nisu bile dostojne bilo kakvog finala, osim ako neko misli da su najprizemnije uvrede na račun kluba, članova kluba, igrača, od kojih su mnogi i reprezentativci Srbije, pa i njihove supruge i članove porodica, bacanje sitnih predmeta u teren, provokacije treneru kluba i dobacivanja novinara koji su se već istakli po istom ponašanju i ranije, vrijeđanje preko zvaničnog razglasa u dvorani – normalan dekor i fantastična atmosfera.

Klub je zato već upozorio u petak sportskog direktora lige i komesara za suđenje Miliju Vojinovića i Srđana Dožaija da po kriterijumima koje su zauzeli – odnosno nisu, neće moći da sankcionišu niti ćemo to dozvoliti, da bilo šta od onoga što je dopušteno u utorak i četvrtak bude razlog, za bilo kakve mjere od strane prvog sudije u utakmici broj tri. Jer ta ‘pravila’ nismo postavili mi, već neko drugi ili treći.

Bez obzira na sve, pokažimo ponovo zašto nismo isti… KK Crvena zvezda Meridinabet apeluje na sve koji će doći u nedelju u halu da bodre crveno-bele, da navijaju sportski, fer i korektno samo za naš tim, da ne vređaju ničije porodice, majke, supruge, da ne daju nikakva imena i epitete klubu protiv koga igramo, da ne ističu nikakve transparente od kojih je većina u prve dve utakmice bila samo dokaz primitivizma i života u nekom paralelnom svetu. Jer smo mi Crvena zvezda.

Navijajmo kako znamo i kako smo već pokazali da možemo, bez ikakvih provokacija, bacanja bilo kakvih predmeta na teren (koje neko možda i priželjkuje) sportski, korektno jer će momcima na terenu uz punu halu biti lakše da dođu do cilja u nedelju u sportskoj atmosferi”, kaže se u novom saopštenju KK Crvena zvezda.

U pravu je Nebojša Čović još jednom kada kaže da treba fer i sportski navijati na utakmicama bez uvreda na račun rivala, samo što to nije slučaj sa navijačima Crvene zvezde.

Nažalost uvrede sa tribina su odavno kolorit svih važnih utakmica, pa ćak i manje važnih, na ovim prostorima. Prstakluk je ušao u sve pore društva i protiv njega se treba boriti, ali ne tako što će se staviti prst u oko drugom, a ne počistiti ispred svog praga i u svojoj avliji.

Koliko su navijači Zvezde drugačiji od Partizana najbolje zna Željko Obradović koji je na isti način vrijeđan i kao trener Fenerbahčea i kao trener Partizana.

Zbog toga bi bilo krajnje vrijeme da u oba tabora počnu da sređuju svoju kuću i kultivišu svoje navijače.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve