Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi predsjednik KSCG: Peković najavio veliki rad i pokušaće da se stvaraju igrači

Prvo takmičenje u Pekovićevom mandatu je Evropsko prvenstvo za košarkašice, od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj, na kojem će nastupiti i Crna Gora

Nikola Peković je odgovarajući na pitanja novinara kazao da će sa svojim saradnicima već krajem sedmice obići opštine i obaviti razgovore sa ljudima sa kojima nije imao priliku da se upozna, u cilju unapređenja rada sa mlađim kategorijama.

– Da sagledamo situaciju i vidimo šta i kako da radimo. Jer, bez mladih igrača nema budućnosti košarke. U muškoj reprezentaciji imamo dosta igrača na zalasku karijere, na čija mjesta će morati da dođu neki novi klinci, rekao je Peković.

Na pitanje da li ga brine veliki broj stranaca u crnogorskim klubovima, novi predsjednik KSCG je odgovorio:

– Mi ne možemo klubovima koji se bore za medalje da uskratimo pravo da dovode strance. Ali svako od nas voli da je što više domaćih igrača u svim klubovima. Pokazao je to Studentski centar, imali smo dosta timova u ABA 2 ligi, a Prva liga Crne Gore nikad nije bila jaka kao ove godine. Mislim da ima dosta mjesta za napredak, a mi ćemo se truditi da to što više poboljšamo. A koliko ćemo u tome uspjeti, vidjećemo.

Prvo takmičenje u Pekovićevom mandatu je Evropsko prvenstvo za košarkašice, od 17. do 27. juna u Španiji i Francuskoj, na kojem će nastupiti i Crna Gora.

– Pripreme idu svojim tokom, nadamo se najboljem. Imaju dosta vremena da se pripreme. A mislim da je prije svega veliki uspjeh što su košarkašice šesti put uzastopno na Evropskom prvenstvu, što su ostavile veliki trag u ženskoj košarci, zaključio je Peković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve