Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Novak Đoković: Jedan od najlošijih Grend slem mečeva u karijeri

Siner je za sat i tri minuta počistio Đokovića u prva dva seta i najavio trijumf koji je usljedio nakon što je srpski teniser u trećem setu, ipak, pokazao dio svega onog što ga je dovelo do toga da bude najveći teniser u istoriji.

Mnogo se očekivalo od prvog polufinala Australijan opena u kojem su se sastali Janik Siner i branilac titule Novak Đoković, ali umjesto velikog meča i borbe za svaki poen gledaoci u “Rod Lejver areni” vidjeli su potpunu nemoć svjetskog broja 1.

Siner je za sat i tri minuta počistio Đokovića u prva dva seta i najavio trijumf koji je usljedio nakon što je srpski teniser u trećem setu, ipak, pokazao dio svega onog što ga je dovelo do toga da bude najveći teniser u istoriji.

Poslije meča na konferenciji za novinare Đoković je priznao da je i njega šokiralo koliko je igrao loše u prva dva seta.

“Želim da čestitam Sineru koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me je. A, ja sam bio šokiran mojim nivoom igre, ništa nisam igrao kako valja. Ovo je jedan od najgorih Grend slem mečeva koje sam ikada odigrao”, istakao je Đoković.

Na kraju je srpski as sam sebi skuvao čorbu u četvrtom setu, jer je izgubio svoj servis gem u kojem je vodio 40:0.

“Uspio sam u jednom momentu da pojačam, ali kod 2:1 u četvrtom setu sam imao 40:0, tu sam izgriješio. Nivo mog tenisa nije bio dobar. U tim momentima pokušavate da nađete smirenost, ali i da podignete sebe i igru. To je ono što sam pokušao, ali nije išlo”.

Nije Đoković zadovoljan nijednom elementom svoje igre. A, ni činjenicom da nije imao nijednu brejk loptu tokom meča, što mu se zaista rijetko dešava, možda nikad u meču na tri seta na Grend slem turnirima

“On je servirao veoma precizno, a i vraćao je dobro servis. Teško je da opišem sve, ali dosta ima negativnog u vezi moje igre. Nisam zadovoljan forhendom, bekhendom, riternom… Svim. Bio je dominantan na svom servisu. Ako se ne suočavate sa brejk loptom, možete da igrate opušteno, da udarate bolje”.

Đoković je do polufinalča izgubio tri seta, a nakon poraza od Sinea priznao je da cio turnir nije igrao na nivou svojih standarda.

“Da budem iskren, čitav turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu. Možda jedino protiv Manarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Nisam osjećao sebe na ovom turniru, uvijek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas”.

Tri puta je Siner za kratko vrijeme pobijedio Đokovića, djeluje da je našao recept, čak i na Grend slemu, kako da mu uđe pod kožu.

“Uvijek udara lopticu veoma jako, igra brzo, voli da bude agresivan. Pogađa uglove, unaprijedio je brzinu, preciznije servira, a unaprijedio je i mentalni dio. Možda se mučio da osvoji bitne mečeve, ali sada je uz iskusne trenere uspio da prevaziđe taj psihički momenat. Na pravom je putu, imaće priliku da osvoji prvi Grend slem”.

Naredna šansa za Grend slem trofej je Rolan Garos, ali nije hteo Novak da se upušta u dublju priču oko toga.

“Daleko je to, vidjećemo kako će igrati igrači na šljaci, to je kompletno drugačija podloga. Neki teniseri su veći favoriti na toj podlozi. Ako igra Nadal, onda je on favorit bez obzira na sve. Tu su i Alkaraz i Siner. Svi koji su u Top 10 su favoriti da pobijede. Ipak, ima nekoliko mjeseci do tog momenta, pa ćemo da vidimo šta će se desiti”.

Iako godina nije počela kako je Novak navikao, titulom u Melburnu, poručuje da ovo nije nikakav kraj bilo čega.

“Tek je početak sezone, još imama velike nade za Grend slemove, Olimpijske igre. Ovakav početak nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao titulom na Australijan openu. Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želio da budem, ali nije ničemu kraj, vidjećemo kako će ostatak sezone izgledati”,zaključio je Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.01.2024-12:38 12:38

Ovaj Djokica cetnik..mi je vise dosadio..neka ide u popove..!

Krsto
06.02.2024-06:47 06:47
Reply to  Tara

isao bi on..Ali ni u popove ne primaju bez barem jednog razreda srednje skole..A Nole Djole je samo svrseni ucenik osnovne skole…Sta reci o nekome ko je opsjednuit lazima masinbravara Jovana Deretica osim da je glup ko tocilo?