Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković 13. puta u polufinalu US opena

U prethodnih 12- četvrtfinala US opena Đoković nikada nije poražen, a večeras je Frica pred domaćom publikom savladao sa 6:1, 6:4, 6:4 poslije dva sata i igre.

Novak Đoković lasirao se 13. put u polufinale US opena, pošto je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica i tako stigao na dva koraka od 24. Grend slem titule i rekorda Margaret Kort.

U prethodnih 12- četvrtfinala US opena Đoković nikada nije poražen, a večeras je Frica pred domaćom publikom savladao sa 6:1, 6:4, 6:4 poslije dva sata i 35 minuta igre.

Đoković je pobjedom protiv Frica stigao do svog 47. polufinala na Grend slem titulama i u toj kategoriji je ostavio iza sebe Rodžera Federera koji je 46 puta igrao polufinale na četiri najveća turnira.

Meč je počeo veoma nevrozno za oba tenisera koji nijesu uspjevali da pogode prvi servis, ali je Đoković nakon spašene brejk lopte poveo sa 1:0, potom napravio brejk, ali je Fric u narednom gemu uzvratio istom mjerom.

Ipak, sljedeća četiri gema Đoković je bio nezaustavljiv i lako prvi set riješio u svoju korist sa 6:1.

U drugom setu Đoković pravi brejk u četvrtom gemu i stečenu prednost sačuvao je do kraja za vođstvo od 2:0 u setovima.

Treći set je bio najneizvjesniji. Fric je bio bliži brejku, ali je Đoković prvi stigao do rezultatske prednosti nakon što je u sedmom gemu oduzeo servis američkom teniseru.

U narednom gemu Fric je uzvratio, ali je Đoković tada pokazao zašto je veliki šampion i zbog čega su mnogi teniski rekordi u njegovom vlasništvu.

Srpski teniser na servis Frica, pri rezultatu 4:4 osvaja prva tri poena i stiže do 0:40, koristi drugu brejk loptu i u narednom gemu stavlja tačku na meč.

Đoković je večeras osmi put u isto toliko mečeva pobijedio Frica, a jedino je na Australijan openu izgubio dva seta na putu do titule.

U polufinalu US opena u petak Novak Đoković igraće protiv boljeg iz meča dvojice Amerikanaca koji će odigrati kasno večeras Frensis Tiafo i Ben Šelton.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve