Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Noris Kol: Osvajanje ABA lige je primarni cilj

Utakmica Partizan-Budućnost u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 19 sati.

Košarkaši Budućnost Volija večeras će imati ozbiljan ispit u Beogradu gdje će gostovati Partizanu u meču 18. kola regionalne ABA lige.

Foto: Euroleague.net

Izabranici Jasmina Repeše u duel sa Partizanom ulaze nakon poraza od Himkija u Evroligi, a uzdanica “Plavih” Noris Kol kaže da očekuje pozitivan rezultat.

„Utakmica sa Himkijem nam je mnogo značila, kako bi naučili novu lekciju na putu ka ostvarenju primarnog cilja u sezoni, a to je osvajanje ABA lige i ponovni plasman kluba u elitno takmičenje.Imali smo priliku da stignemo do nove pobjede u Evroligi, ali smo dozvolili rivalu da pogodi mnogo trojki, da postigne mnogo poena poslije ofanzivnih skokova i naših grešaka. I pored svega navedenog pitanje pobjednika je riješila jedna lopta. Odmah poslije duela sa Himkijem misli su usmjerene ka duelu koji nas očekuje protiv Partizana u Beogradu“, kazao je Kol u razgovoru za “Sportklub” i dodao:

„Ponavljam još jednom, naš primarni cilj je osvajanje ABA lige i na tom cilju ćemo nastojati da pobijedimo sve rivale koji nam se nađu na putu. Partizan ima odličnu ekipu, znamo da nas očekuje paklena atmosfera , ali naš cilj je pobjeda i naravno da vjerujem da možemo da pobijedimo u Beogradu. Na osnovu svega viđenog do sada, smatram da prednost domaćeg parketa neće biti presudni faktor u borbi za titulu i plasman u Evroligu. Svi timovi koji budu u polufinalu, pokazali su da jako dobro mogu da igraju kako na svom parketu, tako i pred gostujućim navijačima. Ko bude fizički i psihički najspremniji, ko bude imao najbolju energiju i ko bude u stanju da se najbolje izbori sa pritiskom i imperativom pobjeđivanja u kratkom vremenskom roku, osvojiće ABA ligu. Vjerujem da će to biti Budućnost“.

Utakmica Partizan-Budućnost u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinje u 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve