Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Nedović pred evropsku premijeru: Nemamo pravo da budemo arogantni

Prvi protivnik je Lapi sa Kosova, a prva utakmica je sjutra pod Goricom od 20.30

Fudbaleri Budućnosti su favoriti na startu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi protivnik je Lapi sa Kosova, a prva utakmica je sjutra pod Goricom od 20.30.

“Interesuje nas samo prvi meč, ne razmišljamo o revanšu. Svaka pobjeda bi bila plus pred gostovanje, a i računamo na faktor motiva i želje da se pokažemo pred, nadamo se, punim tribinama. I to u ovom momentu stavljamo ispred trenutne forme, jer je nerealno očekivati da budemo na optimalnom nivou odmah nakon priprema i u prvom zvaničnom meču u sezoni”, rekao je trener Aleksandar Nedović.

Koliko se zna o rivalu?

“Prikupili smo dosta informacija o njima, ali mnogo su mijenjali tokom ljeta i u tri prijateljska meča igrali su u različitim sastavima. Znamo da imaju četiri Brazilca, jednog Meksikanca, a pratili smo i njihove nove igrače kako su igrali u prethodnim klubovima. Sve ćemo to prezentovati igračima”.

“Plavi” ne smiju da srljaju, smatra Nedović.

“Naš rival igra malo atipičan fudbal, nekako u talasima, a čini mi se da mnogo bolje djeluje na terenu kada ima povoljan rezultat, nego kada ga nema. Zato ćemo morati da budemo pametni i kroz samu utakmicu da pokušamo da razradimo neke opcije”, dodao je Nedović.

Vasilije Terzić, vezista Budućnosti, želi da se ekipa iskupi za prošlogodišnji debakl na evropskoj sceni teške poraze od Helsinkija i Torshavna.

“Prošla sezona je veliki motiv za nas da se ovog puta pokažemo u što boljem svjetlu i da sa povoljnim rezultatom dočekamo revanš. Neće biti lako, ali igramo kod kuće, vjerujemo pred što više publike i nadam se da će to biti faktor koji će nam omogućiti da zabilježimo trijumf”, zaključio je Terzić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve