Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Nebojšu Čovića žuljaju istina i Aktuelno

Umjesto da odgovara na konkretna pitanja i polaže račune kako to klub koji je od države samo za jednu sezonu, po prikazanim finansijskim izvještajima dobio vrtoglavih 11.326.764 eura i sa tolikim ''donacijama'' osvojio ''visoko'', sada već tradicionalno, 13. mjesto u Evroligi, Čovića je žuljalo pisanje Portala Aktuelno. Čović ništa nije demantovao, ali je u maniru šanera i šibicara sa beogradske štajge pribjegao taktici brutalnog laganja i izvrtanja činjenica, targetirajući našu medijsku kuću da bi skrenuo pažnju sa sopstvenih malverzacija.

Piše: Stanko Radulović

Predsjednik Crvene zvezde, osnivač FMP-a i jedan od najvećih poltrona gospodara svega i svačega u Srbiji Aleksandra Vučića, Nebojša Čović je ponovo u sukobu sa istinom i u problemu sa samim sobom.

Ali od svega najviše ga posljednjih godinu dana žulja pisanje Portala Aktuelno koji jedini u regionu ima smjelosti da piše istinu umjesto laži koje bi bivši gradonačelnik Beograda volio da pročita.

Gostovao je Čović nedavno u “potkastu” na jednoj online televiziji u Srbiji i skoro tri i po sata dodatno ispirao mozak onima kojima je mozak odavno već ispran njegovim notornim lažima.

Umjesto da odgovara na konkretna pitanja i da polaže račune kako to da Crvena zvezda koja je od države samo za jednu sezonu, po prikazanim finansijskim izvještajima (šta je sa skrivenim donacijama nećemo uskoro saznati), dobila vrtoglavih 11.326.764 eura i sa tolikim “donacijama” osvojila ”visoko” 13. mjesto u Evroligi, Čovića je žuljalo pisanje Portala Aktuelno.

“Juče gledam oni pišu (misli na Crnogorce), neki Portal Aktuelno, piše o nama, o Zvezdi i Partizanu, umjesto da pišu o Milovim hohštaplerima koje hapse dolje, ovog Acu Bemaksa i ostale, oni pišu o nama, a ne pišu o ovima kriminalcima Milovim, nego pišu o nama da bi zamajali ove tragove”, kazao je Čović, dok se domaćini potkasta baš i nijesu previše obazirali na tu priču.

I na isteku trećeg sata razgovora “novinari” i Čović ostavili su još malo prostora za Aktuelno i ”tamo nekog novinara Radulovića”… prije toga Vučićev pekinezer (kako je Čović poznat među svekolikoj zvezdaškoj javnosti) popio je malo vode da mu još jedno pominjanje lakše prođe…

“Priču da je Zvezda dobila više neko lansira iz Beograda, a onda argumenti, ili kako se već taj portal zove (na početku emisije Čović je znao ime portala), dolje iz Crne Gore, onda on to gurne, neki Radulović tamo, koji ima problem sa mozgom kako Crnogorci sami kažu, i onda naši mediji to prenose. Neka uzmu u obzir koliko je ko platio porez”, kazao je Čović kojeg očigledno mnogo žulja taj Radulović.

Najsmješnije je što Čović priča o novinaru i portalu Aktuelno i ni u nijednom trenutku ne kaže da to što “pišu” nije istina, već da bi trebali da se bave ”Acom Bemaksom”. Da ironija bude veća, upravo se Portal Aktuelno godinama najviše bavio poslovanjem kontroverzne kompanije Bemaks i navodio državne organe u kojim pravcima treba da ide istraga za šverc, privredni i svaki drugi kriminal.

Čović je u maniru šanera i šibicara sa beogradske štajge pribjegao taktici brutalnog laganja i izvrtanja činjenica, targetirajući našu medijsku kuću da bi skrenuo pažnju sa sopstvenih malverzacija. Problem Čovića sa Portalom Aktuelno je jasan – priča o porezu, jer Crvena zvezda dobija 11,3 miliona eura od države a duguje 1,2 miliona za porez, dok Partizan koji od države dobije 5,7 miliona manje, duguje za porez 6,5 miliona.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koliko bi iznosio dug za porez Partizana kada bi od države dobio novca koliko Crvena zvezda i da je onu razliku mogao da preusmjeri na plaćanje poreskog duga. Da ne govorimo o donacijama države u protekloj deceniji u kojoj je Aleksandar Vučić bio daleko izdašniji prema crveno-bijelima, o čemu smo više puta pisali, što Čoviću posebno smeta.

Vučićevom pekinezeru su tokom potkasta smetali i Crnogorci u Beogradu, ili kako oni kažu crnogorski Srbi, pa je još jednom lagao, a povod je bio njegov sukob sa Duškom Vujoševićem, koji je rođen u Titogradu.

“Nama novokompovani reditelji, crnogorski, koji su najveći Srbi kad dođu u Beograd, a čim sjednu u avion za Podgoricu postaju najveći Dukljani, nisu komponovali pjesme u kojima se pjeva suprugama drugih”.

Problem odnosa Srbije i Crne Gore je upravo suprotan. Svi Crnogorci kada su u Crnoj Gori za Srbiju su Srbi iz Crne Gore, ali kad dođu u Beograd, odnosno Srbiju, za sve njih postaju Crnogorci koji su tu došli da im otmu funkcije i radna mjesta.

Isto tako svaki uspješan Crnogorac je obavezno Srbin iz Crne Gore, a svaki koji uđe u kriminalne vode obavezno postaje Crnogorac, jer bez Crnogoraca u Srbiji ne bi bilo kriminala.

Ovakav način razmišljanja koji promoviše Čović i njemu slični, govori o tome da je Vučićev poltron ogrezao u velikosrpski nacionalizam i da gaji nacističke porive prema Crnogorcima, pogotovo kada pišu istinu o njegovim malverzacijama.

Čoviću i njegovim nalogodavcima ostaje da se nerviraju zbog istine koju Portal Aktuelno iznosi o njihovom kriminalu, a što pomno prate srpski mediji.

Ovom prilikom najavljujemo Vučićevom poltronu sa viškom nacional-šovinističkih tendencija i manjkom zdravog razuma i živaca, da ćemo i dalje nastaviti da pišemo o manipulacijama i kriminalu koji on i njegovi pajtosi sprovode preko Crvene zvezde.

Jer stepen lopovluka koji Čović i ekipa, podržani od autokrate Vučića, sprovode u Crvenoj zvezdi, može da se mjeri samo sa pljačkom sredstava koja su bila namijenjena Kosovu. Inače i u pljački novca izdvojenog od države za Kosovo, prema pisanju medija, Čović je takođe bio glavni protagonista.

Ukoliko je iznošenje istine jedini grijeh Portala Aktuelno i autora ovog teksta, što Čovića po svemu sudeći veoma nervira,  savjetujemo mu da se pripremi, jer će ”svekolika zvezdaška javnost” u narednom periodu imati dosta materijala i ekskluziva o širokom dijapazonu malverzacija.

A što se tiče Bemaksa, Vučićev pekinezer ne mora da brine ni oko toga – i njegove ”kolege po zanatu” će dobijati zasluženu pažnju naše medijske kuće, kao i do sada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
25.02.2024-14:15 14:15

Svaka Vam cast. Respekt.

Tebra Stibra
25.02.2024-15:28 15:28

Moram Vas ispraviti,grešite,nije pekinezer već MAFIJAŠKA PUDLA….

šetamopank
25.02.2024-19:14 19:14

jadna srbija

Dr Pop
04.03.2024-11:07 11:07

Svaka cast za tekst. U tih 11mil ne ulaze mts koji je morao da otkupi sve godisnje karte (kako bi oborili rekord po brzini prodaje) i privatnici kojima su predoceni svi potencijalni problemi po njih ukoliko ne postanu ponosni sponzori.