Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

NCCA: Pogledajte bizarnu povredu buduće NBA zvijezde (VIDEO)

Momak koji dominira terenom sa 130 kilograma na 201 centimetar visine je povrijedio koljeno, jer mu je pukla patika.

Košarkaš Univerziteta Djuk Zajon Vilijamson, za koga se predviđa da bi mogao da bude prvi pik na NBA draftu, doživio je bizarnu povredu u NCAA ligi.

Foto Youtube/Printscreen

Naime, momak koji dominira terenom sa 130 kilograma na 201 centimetar visine je povrijedio koljeno, jer mu je pukla patika.

Vilijamson se povrijedio već u 36. sekundi meča protiv Sjeverne Karoline (72:88) prilikom promjene smjera kretanja.

Trener Djuka Majk Kšiševski je rekao da je Zajon blago istegao ligamente koljena, ali nema informacija koliko će 18-godišnje krilo morati da pauzira.

Vilijamson, ove sezone prosječno bilježi 21,6 poena, 8,8 skokova i 2,2 asistencija po meču, nosio je patike Najk PG 2.5, brendirane po zvijezdi Oklahoma Siti Tandera Polu Džordžu, u ekskluzivnim bojama Univerziteta Djuk.

Djuk je u četvrtoj godini 12-godišnjeg sponzorskog ugovora sa prestižnim proizvođačem sportske opreme od koga dobija dresove, patike i odjeću.

Najk ima ekskluzivnu saradnju sa ovim univerzizetom od 1992. godine, a kada je potpisan aktuelni ugovor 2015. javnosti nijesu saopšteni finansijski detalji.

“Zabrinuti smo i želimo Zajonu brz oporavak. Kvalitet naših proizvoda je od izuzetne važnosti. Iako je ovo izolovan slučaj, radimo na utvrđivanju problema”, saopštili su iz ove kompanije.

Na povredu Vilijamsona na meču kojem je prisustvovao bivši predsjednik SAD Barak Obama reagovale su brojne NBA zvijezde, među njima i Lebron Džejms, a interesantnu poruku je imao Luka Dončić na konstataciju Donovana Mičela da od ogromnog novca koji “uđe” u NCAA ligu igrač ne dobiju ništa i da nešto mora da se promijeni.

“Idite da igrate u Evropu”, poručio mu je Dončić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve