Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Janis pokvario partiju karijere Bogdanovića

Reprezentativac Srbije je na kraju završio meč sa 38 poena što je poenterski gledano njegovo drugo najbolje izdanje (u decembru je protiv Denvera ubacio 40 poena)

Košarkaši Milvoki Baksa slavili su na gostovanju Atlanta Hoksima 113:122.

Utakmicu u “Stejt Farm areni” obilježio je “balkanski okršaj” između Janisa Adetokumba i Bogdana Bogdanovića.

Reprezentativac Srbije je na kraju završio meč sa 38 poena što je poenterski gledano njegovo drugo najbolje izdanje (u decembru je protiv Denvera ubacio 40 poena).

Ali kada se pogleda ukupna efikasnost sinoć je Bogdanović odigrao najbolji meč od kada se nalazi u NBA ligi.

On je pored 38 poena (12/23 iz igre, 5/9 za tri) imao i deset skokova, kao i četiri asistencije.

Odlična partija i za Dežonte Mareja koji je nakon što je Bostonu sasuo 44 poena u prethodnom meču, sinoć dao 20, ali je imao i 12 asistencija kao i osam skokova.

Atlanta je ovim porazom prekinula niz od četiri vezane pobjede, a ovo im je 18 utakmica zaredom an kojoj ne mogu da računaju na prvu zvijezdu tima Trea Janga.

Nalaze se pobjedu daleko od Čikago Bulsa koji su trenutno deveti na tabeli Istoka. Učešće u plej-inu se sa druge strane ne dovodi u pitanje.

Adetokumbo je sinoć nosio svoj tim u svim segmentima pa je tako pored 36 poena (12/22) imao 18 skokova, podijelio je osam asistencija i imao tri ukradene lopte.

Išlo mu je u prilog da je Atlanta igrala bez povrijeđenih Onjeke Okongvua i Džejlen Džonsona koji bi sigurno igrali odbranu nad njim.

Nakon meča dvojica košarkaša su zamijenila dresove.

Utakmicu je zbog “ličnih razloga” propustio Demian Lilard, i interesantno ovo je prva pobjeda Baksa a da on nije bio u postavi (izgubili u pet prethodnih situacija).

Njega je dostojno zamijenio veteran Patrik Beverli koji je dao 18 poena i imao po pet skokova i asistencija.

Meč je praktično riješen u prvom poluvremenu, jer je ekipa Doka Riversa, inače poenterski potentnu Atalantu svela na svega 45 poena.

Baksi polako učvršćuju drugu poziciju na Istoku sa dvije pobjede više od trećeplasiranog Klivlenda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve