Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Hjuston poveo protiv Lejkersa, Harden i Vestbruk na visini zadatka

Teksašani ni u jednom trenutku nisu pokazali znake umora, bez obzira što su do druge runde plej-ofa došli nakon maratonske serije u sedam mečeva sa Oklahomom. Hjuston je odigrao sjajnu odbranu tokom svih 48 minuta i uz odličnu partiju Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, sasvim zasluženo poveo sa 1:0

Košarkaši Hjustona pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:97 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije.

Vestbruk i Harden, Foto: Yuotube.com

Teksašani ni u jednom trenutku nisu pokazali znake umora, bez obzira što su do druge runde plej-ofa došli nakon maratonske serije u sedam mečeva sa Oklahomom.

Hjuston je odigrao sjajnu odbranu tokom svih 48 minuta i uz odličnu partiju Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, sasvim zasluženo poveo sa 1:0.

Tokom posljednje četvrtine prednost Hjustona išla je i do +19, pa je bilo izvjesno ko će se na kraju radovati…

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Džejms Harden sa 36 poena, Rasel Vestbruk je imao 24, devet skokova i šest asistencija, a Erik Gordon 23 poena.

Lejkerse su predvodili Entoni Dejvis sa 25 poena i 14 skokova, odnosno Lebron Džejms sa 20 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Drugi meč polufinalne serije igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Košarkaši Majamija na pragu su plasmana u finale plej-ofa Istočne konferencije.

Ekipa sa Floride je dobila i treći meč serije protiv Milvokija, ovoga puta sa 115:100, čime su potvrdili da su najspremnije ušli u doigravanje.

Ipak, nakon tri četvrtine utakmice u Orlandu djelovalo je da Janis Adetokumbo i društvo hitaju ka prvom trijumfu.

Milvoki je u završni kvartal ušao sa 12 poena viška (87:75), međutim uslijedio je totalni raspad Baksa, što je Majami znalački iskoristio.

Posljednju dionicu izabranici Erika Spolstre dobili su s nestvarnih 40:13.

Najefikasniji igrač meča bio je Džimi Batler koji je ubacio 30 poena, a više od polovine njegovih pogodaka došlo je u posljednjoj četvrtini.

Pomoć je imao u Adebaju, koji je postigao 20 poena i upisao 16 skokova. Krauder je dodao 17, a Dragić 15 poena u redovima Hita.

Bruk Lopez predvodio je strijelce Milvokija sa 22 poena. Janis je postigao poen manje i imao 16 skokova i devet asistencija. Midlton je dodao 18 poena.

Četvrti meč između Majamija i Milvokija igra se za dva dana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve