Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Naše košarkašice večeras navijaju za Grčku

U slučaju pobjede favorizovanih Španjolki Crna Gora bi bila druga i razigravala u osmini finala, već sjutra, najvjerovatnije protiv Italije za plasman u četvrtfinale.

Veliki uspjeh ostvarile su crnogorske košarkašice plasmanom u drugu fazu Evropskog prvenstva koje se igra u Izraelu i Sloveniji.

Selekcija Crne Gore u slučaju pobjede Grčke protiv Španije mogle bi večeras direktno u četvrtfinale kao pobjednice grupe A.

U slučaju pobjede favorizovanih Španjolki Crna Gora bi bila druga i razigravala u osmini finala, već sjutra, najvjerovatnije protiv Italije za plasman u četvrtfinale.

“Najbitnije je da smo pobijedile. Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice i ono što nam je selektorka pokazala na treningu, tako da je rezultat došao. Očekivale smo da će sudije da dopuste grublju igru. Gledale smo prethodna dva meča, vidjele da Letonke tako igraju, tako da smo bile spremne, kazala je nakon velike pobjede plejmejker naše selekcije Boživa Mujović.

O tome da li će Crna Gora direktno u četvrtfinale ili će morati da razigravaju sjutra protiv, vjerovatno, Italije odlučiće između sebe Grčka i Španija.

Opterećenje je na Španjolkama koje bi u slučaju poraza od Grkinja morale kući, jer bi osvojile posljednje četvrto mjesto sa samo jednom pobjedom i dva poraza.

“Došle smo spremne na ovo takmičenje i znamo da nas očekuju dvije vezane utakmice. Nema priče o tome da li smo umorne i hoćemo li biti spremne”, kazala je na kraju Mujović.

Odličnu partiju protiv Letonije pružila je i Jelena Vučetić koja je sa 11 poena bila jedna od najzaslužnijih za pobjedu. Vučetić je danas ubacila tri trojke, od kojih je ona u trećoj dionici bila najvažnija.

“Očekivana je bila ovako teška utakmica. Zna se da je Letonija dobila Španiju, znale smo kako igra odbranu, ali smo izašle još jače i pokazale kako se igra i pobijedile. istakla je 29-godišnja Novljanka. U dobrom sam ritmu, koristim svaku priliku da šutnem trojku. Srećom, ulaze u koš- Energija definitivno i odbrana. U 2. poluvremenu, kada smo počele da igramo zonu, one se nisu dobro snašle, mislim da je to presudilo. Uzgred, izolovale smo njihovog najboljeg šutera Laksu”, zaključla je Vučetić.

Utakmica Španija – Igrča igra se večeras sa početkom od 19.45 časova.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve