Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Lični odnos sa Federerom bitniji od profesionalnog

Rekorder sa 22 gren slem titule Nadal, na Lejver kupu prošle sedmice, nije krio suze na kraju posljednjeg Federerovog meča u takmičarskoj karijeri

Rafael Nadal je objasnio koliko ima kompleksan i dubok odnos sa Rodžerom Federerom, nakon što se švajcarska teniska legenda Federer prošlog vikenda oprostio od tenisa.

Rekorder sa 22 gren slem titule Nadal, na Lejver kupu prošle sedmice, nije krio suze na kraju posljednjeg Federerovog meča u takmičarskoj karijeri.

– Naš odnos imao je različite faze. U suštini od početka je bio dobar i samo je jačao tokom godina. Normalno je da poštujete rivala, sve dok su u pitanju dobre osobe. Tokom godina, shvatite da je nešto posebno bilo među nama, tako smo barem osjećali nas dvojica, ali vidim i čitav svijet tenisa. Zahvaljujući tome, ljudi koje tenis nije zanimao počeli su da se interesuju za naš sport. Naše viđenje rivalstva i kako je svijet na to gledao značilo je, da je naš lični odnos bio još važniji od tog profesionalnog – rekao je Nadal.

Takođe je pokušao da objasni i emotivni momenat sa Lejver kupa…

– Osjetljiv sam čovjek, kada vidite nekog koga cijenite da se oprašta, teško je da ne budete emotivni. Malo se to otrglo kontroli, najgore je što se sve ponovilo kada sam otišao u svlačionicu… Bilo je teško da se ne ponovi, zbog svega što se desilo te noći – kazao je Španac.

Iako i sam veteran, Nadal je istakao da ne planira skori kraj takmičarske karijere, a do kraja godine imaće šansu da preuzme prvo mjesto na planetarnoj ATP listi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve