Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

NA KORAK OD TITULE Denver nezaustavljiv, Majamiju ne pomažu ni sudije

Meč je obilježio nervozan početak, promašaji na obje strane i lakša povreda Jokića pri jednom doskoku, ali se as ekipe iz Kolorada nakon odlaska u svlačionicu i pregleda između prve i druge četvrtine vratio u meč i do kraja još jednom bio enigma za protivničke igrače.

Denver Nagetsi su pobjedili po drugi put za redom Majami Hits u gostima 108:95 u velikom finalu NBA. Na korak su od prve titule u istoriji i vode u seriji 3:1.

Nikola Jokić, prva zvijezda tima meč je okončao sa 23 poena, 12 skokova, četiri asistencije, tri blokade i dvije ukradene lopte.

Meč je obilježio nervozan početak, promašaji na obje strane i lakša povreda Jokića pri jednom doskoku, ali se as ekipe iz Kolorada nakon odlaska u svlačionicu i pregleda između prve i druge četvrtine vratio u meč i do kraja još jednom bio enigma za protivničke igrače. Uz to, postao je i prvi igrač u istoriji NBA koji je u plej of seriji postigao 500 poena, 250 skokova i 150 asistencija.

Majami je, zaista, imao nekoliko superiornih naleta u toku utakmice i nije dopuštao gostima da se značajnije rezultatski odvoje. Tome je pred kraj utakmice doprinijela i veoma sumnjiva odluka sudija i faul niotkuda dosuđen Jokiću koji je zbog pet sakupljenih ličnih grešaka morao na deset minuta da napusti igru.

Tada su kod Denvera na scenu stupili Gordon, koji je do kraja odigrao najefikasniju utakmicu i postigao 27 poena, a onda i Braun sa 15 ubačenih koševa. Džamal Mari je trpio pritisak igrača Majamija koji su ga pokrivali tokom cijelog meča, ali je i stigao da ubaci 15 poena i ostvari 12 asistenicija.

Na drugoj strani Batler je postigao 25 koševa, Adebajo je upisao 20 i zabilježio 11 skokova, Lauri 13, a Lav 12 poena.

Peti meč, koji bi mogao da okonča finalnu seriju, igra se u noći između ponedjeljka i utorka u 02.30 po našem vremenu.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve