Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Na Cetinju u subotu festival rukometa Mišku Popoviću u čast

Sam turnir ima memorijalni karakter, pošto ga je pokrenuo legendarni cetinjski trener i profesor rukometa Miško Popović, koji je i otac cmodernog cetinjskog rukometa.

U subotu na Cetinju biće održan 7. rukometni trofej Akademije plus “Miško Popović” na kojem će učestvovati Lovćen, Budućnost, Sutjeska i Budvanska rivijera.

Sam turnir ima memorijalni karakter, pošto ga je pokrenuo legendarni cetinjski trener i profesor rukometa Miško Popović, koji je i otac modernog cetinjskog rukometa.

Miško Popović je tokom bogate trenerske karijere posvetio veliki period svog rada sa najmlađima i dao nemjerljiv doprinos razvoju rukometa na Cetinju i Crnoj Gori o čemu najbolje govori podatak da je jedini trener u Evropi koji ima tri igrača sa tri olimpijske medalje.

Miško Popović je čitav svoj život posvetio radu sa djecom uzrasta do 16 godina i današnji rezultati crnogorskog rukometa su plod predanog rada Miška Popovića koji je stvarao brojne generacije, a kroz njegovu školu rukometa prošao je značajan broj reprezentativaca koji i sada brane boje Crne Gore.

Pod budnim okom Miška Popovića na sportskim poligonu na Cetinju stasali su vrhunski rukometaši i asove svjetskog kalibra – Veselin Vujović, Petar Kapisoda, Ratko Marković, Dragan Petričević… ali i gotovo i svi današnji crnogorski reprezentativci.

“Poligon na kojem je Miško Popović pokrenuo cetinjski rukomet je bio potpuno zapušten, ali smo ga mi sanirali i pripremili za sportska dešavanja. Miško Popović je osmislio turnir Akademije Plus i  mi smo odlučni da tu tradiciju nastavimo i na neki način zahvalimo njemu kroz turnir sve ono što je učinio za Crnu Goru, crnogorski rukomet i sport u našoj zemlji”, kazao je jedan od organizatora turnira Penja Pulito Petrović.

Petrović kaže da je plan da ovaj turnir u budućnosti dobije međunarodniu karakter i da na njemu učestvuju najeminentniji klubovi iz regiona, ali i Evrope.

Petrović kaže da organizatori turnira imaju podršku SC “Lovćen” na Cetinju, kao i RK Lovćen, te RSCG, a da sam projekat turnira vide kao afirmaciju crnogorskog rukometa i treneri Brano Božović, Božo Mušikić, Draško Mrvaljević i mnogi drugi stručnjaci i rukometni radnici.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nejasni
15.09.2023-09:30 09:30

Kad pisete tekstove dajte precizne podatke…u koliko sati pocinje…da li je ulaz slobodan ili se plaćaju ulaznice…dje se kupuju…
Tekstovi su vam infantilini!