Vozač Repsol Honde Mark Markes osvojio je novu pol poziciju pred 11. trku sezone Moto GP šampionata, Veliku nagradu Austrije.

Markes, Foto: Heraldsun.com.au

Španac je na stazi „Red Bul Ring“ upisao 59. pol u kraljevskoj klasi, čime je postavio novi rekord, pretekavši Mika Duana. Takođe je po 87. put bio najbrži u kvalifikacijama, koje je u Špilbergu završio fantastičnim krugom od 1:23.027 minuta, sa 434 hiljaditinke prednosti u odnosu na Fabija Kvartarara iz Petronas Jamahe.

Markesu i Kvartararu će se u prvom redu na startu trke, od 14 časova, pridružiti Andrea Doviciozo na Dukatiju, koji je bio 54 hiljadita djela sekunde iza Francuza.

https://twitter.com/MotoGP/status/1160172599437070337

Najbolji među ostalima bio je vozač Jamahe Maverik Vinjales, ispred Frančeska Banjaje na Pramak Dukatiju i Takakija Nakagamija, koji brani boje LCR Honde. Na početku trećeg startnog reda naći će se Aleks Rins na Suzukiju, ispred drugog vozača Pramak Dukatija Džeka Milera, a prvu desetoricu kompletiraće Kal Kračlou i Valentino Rosi.

Pola Espargara, koji vozi za KTM, 49 hiljaditinki je djelilo od desete pozicije, pa je morao da se zadovolji 11, ispred Danila Petručija na Dukatiju, čiji pad je pored Markesove dominacije obilježio kvalifikacije.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments