Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Mirnesu Ramoviću bronza u Lahtiju

Ramović je u meču za treće mjesto i bronzano odličje u kategoriji J1 (osobe bez ostatka vida), do 90 kilograma, pobijedio Mađara Norberta Forisa.

Džudista Mirnes Ramović osvojio je bronzanu medalju, dok je Adnan Kujović u repasažu završio nastup na čelendž turniru u Lahtiju.

Ramović je u meču za treće mjesto i bronzano odličje u kategoriji J1 (osobe bez ostatka vida), do 90 kilograma, pobijedio Mađara Norberta Forisa.

Naš takmičar je na startu turnira eliminisao Suimonkula Moldobekova iz Kirgizije, dok je u polufinalu izgubio od Mahmuda Alija iz Egipta. U istoj kategoriji, Kujović je izgubio prvu borbu od Mohameda Bouzatija, koji ga je povukao u repasaž, gdje je poražen od Mađara Forisa.

Trener Ilija Vukotić kazao je da je da su crnogorski džudisti na turniru, koji je okupio predstavnike 19 država sa četiri kontinenta, imali zapažen nastup.

“Svakako da je evidentno da im nedostaje rutine u takmičarskom dijelu, ali su to nadoknadili sa ogromnom željom i zalaganjem u borbi. Ostaje utisak da su oboje mogli za makar stepenicu više, ali to je neki zadatak koji smo dobili za naredni period”,rekao je Vukotić.

Džudisti će, nakon turnira, boraviti u kampu, koji će u Lahtiju biti održan do 7. jula.

Ramoviću je turnir i kamp u Lahtiju u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 7. do 10. avgusta biti održano u Roterdamu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve