Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mirković: Tabela nije prijatna, nema predaje

Budućnost na reprezentativnu pauzu odlazi sa rekordnim zaostatkom za liderom – čak 12 bodova manje od Sutjeske nakon 14 kola prvoligaškog karavana

Budućnost na reprezentativnu pauzu odlazi sa rekordnim zaostatkom za liderom – čak 12 bodova manje od Sutjeske nakon 14 kola prvoligaškog karavana.

Serija od pet pobjeda u ligi nije donijela pomak u potjeri za Nikšićanina, a poraz od Dečića, prije dva dana pod Goricom (2:1), još više je udaljio ,,plave“ od odbrane titule.

– Psihološki težak trenutak za nas. Nijesmo prišli vrhu tabele poslije lijepog pobjedničkog niza, a nakon ovog poraza Sutjeska je još malo odmakla. Tabela nije prijatna, ali predaje nema. Borićemo se do kraja. Probaćemo da smanjimo razliku do kraja jeseni, a na proljeće da preokrenemo trku u našu korist – rekao je Luka Mirković.

Budućnost je dominirala tokom prvog poluvremena protiv Tuzana. Mnogo šuteva, šansi, zicera, ali bez gola do pauze.

I tako obično biva u fudbalu – ekipa koja ne iskoristi momentum bude kažnjena.

,,Plavi“ su šokantno izgubili u 91. minutu, pogotkom Draška Božovića koji je do prije par mjeseci bio kapiten i najbolji igrač podgoričkog tima.

– Ostaje žal za propuštenim prilikama. Trebalo je da riješimo utakmicu u prvom poluvremenu. Falilo nam je mirnoće u završnici, a za sve prupuštene šanse kažnjeni smo na samom kraju. Dečić je osvojio bodove zahvaljujući golmanu Popoviću koji je branio odlično, mislim tri zicera samo u prvom poluvremenu, kao i klasi Božovića koji je pogodio u nadoknadi – rekao je iskusni ,,motorino“ Budućnosti.

Mirković je preležao koronu, imao jednu, pa drugu povredu.

Oporavio se i vratio u ekipu, a ponovo je dobio i poziv u ,,A“ reprezentaciju.

Klupski saigrači imaće kratak predah, a trideset jednogodišnji Cetinjanin priključio se nacionalnom timu pred utakmice sa Holandijom i Turskom na kraju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Srećan sam zbog povratka u reprezentaciju nakon godinu. To je čast za svakog igrača. Spreman sam i zadovoljan formom. Potrudiću se da opravdam povjerenje selektora Radulovića. Za neke od nas, dolazak Holandije je utakmica karijere. Ostaje i taj posljednji duel sa Turskom. Daćemo sve od sebe kako bi što bolje završili kvalifikacije – zaključio je Mirković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve