Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

MIODRAG RADULOVIĆ: Cilj je osvojiti što više bodova

Crna Gora je porazom od Srbije u Beogradu izgubila realne šanse za plasman na šampionat Evrope.

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović vjeruje da će ekipa učiniti sve da u posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvi osvoji što više bodova.

“Sokoli” ovaj ciklus završavaju mečevima sa Litvanijom kod kuće i Mađarskom u gostima,a u slučaju poraza Srbije ili Mađarske mogli bi i na Evropsko prvenstvo.

Ipak, realno Crna Gora je porazom od Srbije u Beogradu izgubila realne šanse za plasman na šampionat Evrope.

“Očekuju nas poslednje dvije utakmice u ovom ciklusu, sa reprezentacijama Litvanije i Mađarske. Zbog svih dešavanja koje su obilježile prve utakmice sa istim rivalima, i naših takmičarskih ambicija, naše je da zabilježimo pobjedu i završimo kvalifiikacije kako treba. Motiv više je što je utakmica sa Litvancima poslednja pred našim navijačima i to je prilika da se od njih oprostimo i zahvalimo kako treba jednom dobrom igrom i pobjedom”, kazao je Radulović.

Litvanija je zadužila “sokole” u ovim kvalifikacijama. Radulović ističe da igraju sve bolje kako takmičenje odmiče.

“Litvanci su naši stari dužnici, i sjećamo se tog sekunda kada smo imali bodove u džepu. Promijenili su sistem, mnogo bolje igraju. U drugom dijelu kvalfikacija pokazali su da su ozbiljan rival, čeka nas jedan motivisan protivnik, međutim siguran sam da ako ponovimo izdanje kao protiv Bugarske i Mađarske na našem terenu, da možemo da izborimo pobjedu”, kazao je naš selektor.

Protiv Litvanije neće igrati Mugoša i Savić.

“Sportski i ljudski je nadati, dok god postoje šanse. Fokus je na Litvaniji, u toj utakmici bićemo lišeni Stefana Savića zbog kartona, kao i Stefana Mugoše koji je zadobio povredu. Hendikep je takođe što Marko Bakić neće biti tu. Litvanija i Mađarska su ekipe protiv kojih ćemo pokušati da poboljšamo bodovni saldo i pokažemo kvalitetnu igru”, istakao je Radulović.

Radulović poručuje da ekipa bez obzira na sve, veoma motivisana ulazi u duele sa Litvancima i Mađarima.

“Motiva ne fali, a cilj je osvojiti što više bodova. Ne bih bio iskren ako bih rekao da nećemo pratiti šta se dešava u Bugarskoj, ali prvo je fokus na Litvaniji. Naše je da budemo fokusirani, i osvojimo tri boda. Nakon toga slijedi put za Mađarsku i imamo motiva na pretek da završimo kvalifikacije na pravi način. Plan i ideja za igru postoje i nadamo se da će se to pokazati na djelu”,  zaključio je Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve