Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Minesota čuva vrh Zapada, Lilard srušio Sakramento

Džejms Harden je trojkom na minut i deset prije kraja meča smanjio  prednost Minesote na svega tri poena, 103:100, ali je uslijedio mirniji finiš domaćina

Najbolja košarka ove sezone na Zapadu igra se u Mineapolisu – Minesota je sinoć pred svojim navijačima u uzbudljivoj završnici pobijedila LA Kliperse sa 109:105 i tako se učvrstila na vrhu Zapada sa skorom 28-11.

Džejms Harden je trojkom na minut i deset prije kraja meča smanjio  prednost Minesote na svega tri poena, 103:100, ali je uslijedio mirniji finiš domaćina.

Poenima Rudija Gobera i Entonija Edvardsa sa linije slobodnih bacanja, stigli su do trijumfa i tako još jednom obradovali svoje navijače.

Najzaslužniji za pobjedu Minesote bio je upravo Edvards koji je susret završio sa 33 poena uz devet skokova i šest asistencija.

Karl-Entoni Tauns je dodao 17, a Rudi Gober 15, dok je Džejden Mekdanijels postigao poen manje.

Kod Klipersa najefikasniji je bio Kavai Lenard sa 26, dok je Norman Pauel dodao 24.

Sjajno veče imao je i Demijan Lilard – Milvoki je pobijedio na svom parketu Sakramento poslije produžetka sa 143:142 a Lilard je pogodio trojku uz zvuk sirene za pobjedu.

On je na kraju bio i najefikasniji u Milvokiju sa 29 poena, dok je Janis Adetokumbo zabilježio tripl-dabl sa 27 poena, deset skokova i deset asistencija.

U timu Sakramenta istakao se Dearon Foks sa 32 poena, dok je Domantas Sabonis upisao 21 poen, 15 asistencija i 13 skokova.

Šampion Denver je pobijedio Indijanu sa 117:109.

Nikoli Jokiću je jedna asistencija nedostajala za 13. tripl-dabl u sezoni pošto je utakmicu završio sa 25 poena, 12 skokova i devet asistencija. Uz to, Jokić je imao i samo jedan promašaj iz igre (12/13). Dvostruki MVP NBA lige šutira 81 odsto iz igre u posljednjih devet utakmica.

Po 25 poena su takođe ubacili i Majkl Porter i Džamal Marej, dok je Aron Gordon meč završio sa 20 poena i deset skokova.

U redovima Indijane najbolji je bio Brus Braun sa 18 poena, deset skokova i šest asistencija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve