Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Sada je zdravlje na prvom mjestu, iako bi svi voljeli da se borimo za titulu

Izabranici Petra Mijovića pridržavaju se plana i programa rada koji im je proslijedio kondicioni trener Nikola Musić, a nijesu sejdili skrštenih ruku ni kada je pomoć medicinskim radnicima i državi u pitanju. Nedavno su proslijedili značajnu finansijsku donaciju u borbi protiv koronavirusa

Košarkaši Budućnosti disciplinovano, odgovorno i samosvjesno poštuju mjere koje su odredile nadležne institucije. Iako bi iz dubine duše željeli da se bore za titulu u ABA ligi, da treniraju, igraju, vrijeme provode u izolaciji.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Izabranici Petra Mijovića pridržavaju se plana i programa rada koji im je proslijedio kondicioni trener Nikola Musić, a nijesu sejdili skrštenih ruku ni kada je pomoć medicinskim radnicima i državi u pitanju. Nedavno su proslijedili značajnu finansijsku donaciju u borbi protiv koronavirusa.

Stranci su, kao i u svim ostalim klubovima, dobili zeleno svetlo da u periodu kada se planeta suočava sa globalnim zdravstvenim problemom napuste Podgoricu, a čeka se odluka čelnika ABA lige. Da li će i kada takmičenje biti nastavljeno, zaista je velika dilema.

“U ovom trenutku, zdravlje je na prvom mjestu i najvažnije je da ostvarimo pobjedu protiv koronavirusa. Što se nastavka takmičenja i odluke čelnika ABA lige u pitanju, to je stvar na koju ne možemo da utičemo. Rekao sam da bismo voljeli da igramo i da se borimo za titulu, ali je sada pitanje da li je i koliko to realno. Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pomognemo medicinskim radnicima u borbi protiv nevidljivog protivnika koji nemilosrdno odnosi ljudske živote, rekao je Petar Mijović za Sport klub.

Teško je u ovim trenucima razmišljati o sportu.

“Jasno je da su sve ostale ambicije, ciljevi i planovi trenutno u drugom planu. Sada moramo da pokažemo ogroman stepen odgovornosti, discipline i samosvijesti. Moramo da se pridržavamo mjera koje su propisale nadležne institucije, kako bi iz velikog problema sa kojim se suočava kompletna planeta izašli sa što je moguće manje posljedica”, poručio je mladi strateg “plavih”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve