Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Igrači su premoreni i emotivno ispražnjeni

"Nastojaćemo da osvježimo ekipu koliko je to moguće za jedan dan. Vjerujem da ćemo na Cetinju odigrati mnogo bolje u odbrani, jer ključ uspjeha, ključ plasmana u finale leži u odbrani”.

Košarkaši Budućnost Volija savladali su sinoć Lovćen 97:90 u prvom meču polufinala Super lige Crne Gore.

Foto: KK Budućnst Voli

Cetinjani su čitavim tokom meča bili ravnopravan rival. Sjajno su igrali Miloš Popović sa 30 poena, Strahinja Jovanović sa 15, Đorđe Lelić i Aleksa Popović sa po 14. Na tri minuta prije kraja, na semaforu je pisalo 88:86, ali je Budućnost u režiji fenomenalnog Edvina Džeksona koji je ubacio 38 poena, uspela da stigne do trijumfa.

“Rekao sam i prije početka polufinalne serije da je Lovćen izuzetno kvalitetna ekipa koja u oba pravca zna šta radi i želi i koju sjajno void trener Miodrag Kadija. Pobijedili smo i zadovoljan sam kao i svi u timu zbog toga. Napad je funkcionisao dobro, ali odbrana nije. Primili smo 90 poena, a to je mnogo, baš mnogo”, rekao je trener Budućnosti Petar Mijović za Sport Klub i nastavio:

“Svjestan sam da su igrači premoreni i emotivno ispražnjeni imajući u vidu sve što se izdešavalo ove sezone. Kalendar je nagomilan, igra se na svaka dva dana, a to je nevjerovatno naporno. Sve ekipe su na izmaku snaga. Iz ove kože naravno ne možemo. Idemo dalje. Nastojaćemo da osvježimo ekipu koliko je to moguće za jedan dan. Vjerujem da ćemo na Cetinju odigrati mnogo bolje u odbrani, jer ključ uspjeha, ključ plasmana u finale leži u odbrani”.

Drugi meč polufinale serije između Lovćena i Budućnosti igra se u petak sa početkom u 19 časova, a u isto vrijeme u Nikšiću počinje utakmica između Sutjeske i Mornara. Barani i Podgoričani vode u seriji sa 1-0 i imaju prve meč lopte za plasman u finale.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve