Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Mijović: Favoriti smo, ali biće teško pronaći energiju

Plavo-bijeli su u odličnoj formi, međutim i rival je pokazao kvalitet pobjedom protiv Partizana u Beogradu. Zato Podgoričani najavljuju da će maksimalno ozbiljno pristupiti meču. Nakon serije od tri gostovanja koja su bila teška i fizički i psihološki, košarkaši Budućnosti vjeruju da će biti na maksimumu u važnom duelu u Morači

Košarkaši Budućnosti maksimalno ozbiljno čekaju duel sa Borcem u ABA ligi.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Plavo-bijeli su u odličnoj formi, međutim i rival je pokazao kvalitet pobjedom protiv Partizana u Beogradu. Zato Podgoričani najavljuju da će maksimalno ozbiljno pristupiti meču.

Nakon serije od tri gostovanja koja su bila teška i fizički i psihološki, košarkaši Budućnosti vjeruju da će biti na maksimumu u važnom duelu u Morači.

“Iz tri teška gostovanja, Pariz Beograd i Malaga, sigurno da sa puno entuzijazma i samopouzdanja čekamo naredni meć protiv jedne opasne ekipe Borca. Utakmicama koje smo imali na strani, a koje su izuzetno bile naporne, teške, zahtjevne i u fizičkom i u emotivnom smislu, s obzirom na način na koji smo neke utakmice dobili, način na koji smo izgubili utakmicu utakmicu protiv Malage, sigurno da neće biti lako nači dobru energiju protiv Borca”, poručio je trener Mijović u najavi meča.

Borac je prvi put stigao do ABA lige, nakon tri sezone takmičenja u nižem rangu regionalne košarke. Marko Marinović, dobro poznato košarkaško ime iz igračkih dana, zadržao je ekipu od prošle sezone, a pojačanja su tri amerikanca. Derik Torton, Entoni Smit i Brajs Džons, donijeli su timu još više šuterskog potencijala. U timu bukvalno svi šutiraju za tri poena, a kada pogađaju onda prave i veliki problem. Osjetio je to Partizan protiv kog je Borac pucao van linije 6,75 čak 50 odsto.

“Sigurno da u tom meču moramo biti na maksimalnom nivou koncetracije, prevashodno, nakon toga energije, ne bi li uspjeli da anuliramo sve neke pozitivne stvari koje objektivno Borac u svom timu ima. Jedna ekipa koja je zadržala svoj kostur, koja duži vremenski period igra u istom sastavu, nadograđena sa tri američka igrača, tako da sigurno da će biti zahtjevna utakmica. Naravno da smo favoriti, ali sve to moramo da opravdamo u tih 40 minuta na terenu,” zaključio je trener plavo-bijelih.

Subotnji duel u Morači koji počinje u 19 sati biće prvi međusobni za dva tima u regionalnim okvirima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve