Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mercedes prodao najskuplji automobil za 135 miliona eura

Novcem od prodaje, osnovaće se svjetska Fondacija Mercedes-Benz za stipendije, objavio je Mercedes

Mercedes-Benc je potvrdio da je nedavno iz svoje muzejske zbirke u Njemačkoj prodao automobil iz 1955. godine, “Mercedes-Benz SLR Coupe” privatnom vlasniku za 135 miliona eura, objavio je CNN.

Cijenom postignutom na tržištu, to je do sada najskuplje prodati automobil u istoriji, navodi Hagerti, kompanija koja prati vrijednosti i prodaju kolekcionarskih vozila.

Novcem od prodaje, osnovaće se svjetska Fondacija Mercedes-Benz za stipendije, objavio je Mercedes.

Prethodna najviša cijena za prodaju nekog automobila iznosila je 70 miliona dolara, isplaćena 2018. godine za „Ferrari 250 GTO iz 1963.“

Primjerak Mercedesa, koji je nedavno prodat, bio je jedan od samo dva prototipa 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Vozila stara 67 godina dobila su ime po tadašnjem glavnom inženjeru Rudolfu Ulenhautu, a smatra se da mogu da postignu najveću brzinu od 299 km/sat.

Kolekcionarski automobil prodat je na zatvorenoj aukciji, održanoj uz pozivnice u Štutgartu 5. maja i u saradnji sa aukcijskom kućom RM Sotebi. Drugi primjerak kupea Ulenhaut ostaje u Muzejskoj zbirci Mercedesa, navela je kompanija u saopštenju.

„Trkački automobili od tridesetih do pedesetih godina rijetkost su na tržištu i većinu njih još posjeduje fabrika, pa je bilo koji primjerak koji se ponudi na prodaju vrlo tražena roba“, rekao je Brajan Rabold, potpredsednik Hagertija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve