Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Litvanija u nadoknadi vremena odnijela snove o Evropskom prvenstvu

Selektor Miodrag Radulović je sve večeras u većem dijelu utakmice radio pogrešno, od taktike, do sastava tima i kao rezultat takvog pristupa utakmici sa Litvanijom prikazana je blijeda igra bez ideje i koncepcije, tako da je rival imao više od igre i bio opasniji protivnik.

Golom kapitena Stefana Savića fudbalska reprezentacija Crne Gore je stigla do vođstva u Kaunasu protiv Litvanije, ali nije osvojila tri boda, kojim bi ostala u trci za plasman na Evropsko prvenstvo, pošto je primila gol u 94. minutu, tako da je utakmica završena 2:2.

Još jednom se snovi o plasmanu na neko veliko fudbalsko takmičenje gase lošim igrama protiv rivala koji bi trebali da se savladaju, a Crna Gora večeras nije zaslužila pobjedu, jer igrom nije pokazala da je bolja od Litvanije.

Selektor Miodrag Radulović je sve večeras u većem dijelu utakmice radio pogrešno, od taktike, do sastava tima i kao rezultat takvog pristupa utakmici sa Litvanijom prikazana je blijeda igra bez ideje i koncepcije, tako da je rival imao više od igre i bio opasniji protivnik.

“Fizički zahtjevna utakmica, borili smo se, dali sve od sebe, ali nismo uspjeli. Trebali smo da zatvorimo tu utakmicu držanjem lopte u svom posjedu, ali nismo uspjeli”, kazao je kapiten reprezentacije Savić poslije remija sa Litvanijiom.

Miodrag Radulović dugo ništa nije mijenjao u anemičnoj igri Crne Gore, a morao je već u prvih pola sata jer su se naši fudbaleri rijetko usuđivali i da pređu na polovinu protivnika, a kamoli da preuzmu inicijativu i iz igre probaju da stignu do golova i pobjede.

Litvanija je bila bolji tim, imala posjed i iz takve igre u 71. minutu stigla do prednosti i činilo se u tim trenucima pobjede.

Tek nakon vođstva Litvanije naša selekcija zaigrala je odrešitije i krenula na sve ili ništa, jer više nije imalo šta da se izgubi i iz takve igre i nakon ulaska Stevana Jovetića i Uroša Đurđevića naša selekcija je bila bolji rival i postigla dva gola.

“Vrlo teška utakmica, Litvanija bolja u prvom poluvremenu, vratili smo se u drugom, poveli u devedesetom minutu, nismo uspjeli da sačuvamo prednost, jednostavno nismo dorasli za ovakve utakmice, nismo iskusni, jednostavno istina je nekada bolna, nismo za ono što mislimo da jesmo, koliko god da je bolno, manje je bolno sad nego za tri utakmice” kazao je Jovetić.

Naše reprezentativce za tri dana očekuje duel sa Bugarskom u Podgorici.

“Mislim da je bolje što prije da se igra, da se sve zaboravi, šteta je samo što je ova generacija mogla mnogo više, ali sve to treba da se pokaže na terenu, ali eto, to je naša relanost i to treba da se prihvati. Kad god treba mi nismo najbolji i to je tako” zaključio je Jovetić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve