Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Litvanci zakucali Amerikance u Manili

Litvanija je ostvarila ono, što je Crna Gora najavila da je moguće, i u poslednjoj utakmici druge faze u grupi J pobijedila SAD sa 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39).

Košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je selekciju SAD i sa prvg mjesta rupe J ide u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Litvanija je ostvarila ono, što je Crna Gora najavila da je moguće i u poslednjoj utakmici druge faze u grupi pobijedila SAD sa 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39).

Pobjnednik je odlučn već u prvoj četvrtini koju je razigrana i šuterski rapoložena selekcija Litvanije riješila u svoju korist sa 31:12. SAD su se trgnule nakon toga, ali nijesu uspjele da stignu do potpunog preokreta, tako da Litvanija potpuno zasluženo ide u četvrtfinale kao pobjednik grupe.

U četvrtfinalu protivnik Litvanije biće reprezentacija Srbije, dok će SAD i Italija odlučivati ko će u polufinale Svjetskog prvenstva.

U timu Litvanije nije bilo slabog mjesta, napšrotiv, svi su podjednako podijelili teret i učinak na parketu, o čemu najbolje svjedoči da je čak devetorica košarkaša postiglo između devet i 15 poena,a sedmorica su imali dvocifren učinak.

S druge strane raspoložen za igru u ekipi SAD bio je samo Entoni Edvards, koji je postigao 35 poena i na taj način sačuvao čast Amerikanaca.

Litvanci su i danas, baš kao i na prethodnim utakmicama, pa i protiv Crne Gore, šutirali za tri poena i pogodili 14 od 25 takvih šuteva.

Uz to su potpuno neočekivano Litvanci i nadskakali Amerikance, pošto su pod obručima uhvatili čak 43 lopte, dok su košarkaši SAD imali svega 27 skokova, u napadu je odnos 18-9.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve