Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Real sa dva gola prednosti put Londona, minimalac Milana

Utakmica na stadionu ''Santijago Bernabeu'' završena je rezultatom 2:0. U drugoj utakmici večeri fudbaleri Milana su kao domaćini na San Siru savladali tim Napolija sa 1:0.

Fudbaleri Real Madrida stekli su dva gola prednosti protiv Čelsija pred revanš meč u Londonu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Utakmica na stadionu „Santijago Bernabeu“ završena je rezultatom 2:0.

Golove su postigli Karim Benzema u 21. i Marko Asensio u 74. minutu.

Benzemi nije bilo teško da u 21. minutu zatrese mrežu Čelsija, nakon što je prethodno golman gostiju Kepa odbranio udarac Vinisijusa Žuniora i odbio loptu do francuskog asa, ali je zanimljivo da je Benzemi to bio 11. uzastopni gol u Ligi šampiona koji je postigao protiv engleskih timova. Nevjerovatno dostignuće.

U drugom poluvremenu gosti iz Londona ostali su sa igračem manje, pošto je u 59. minutu direktan crveni karton dobio je lijevi bek Ben Čilvel. Kao posljednji igrač odbrane zaustavio je faulom Rodriga.

U drugoj utakmici večeri fudbaleri Milana su kao domaćini na San Siru savladali tim Napolija sa 1:0.

Revanš mečevi na programu su već u utorak, 18. aprila.

U utorak su odirane prve dvije utakmice četvrtfinala, Mančester Siti je kao domaćin bio ubjedljiv protiv Bajerna (3:0), dok je Inter slavio kao gost protiv lisabonske Benfike (2:0).

Tok mečava:

90+3′ – Šansa za Čelsi. Ridiger je izblokirao Maunta kada su mnogi vidjeli loptu u mreži.

90+2′ – Velika prilika za Real! Karim Benzema nije iskoristio šansu u kojoj je trebalo samo da gurne loptu glavom u gol.

87′ – Di Lorenco (Napoli) je bio u sjajnoj šansi u petercu, šutirao je u desne rašlje, ali je golman Milana to fantastično odbranio.

75′ Neoprezan je  bio Anguisa. Defanzivac Napolija dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

74′ GOOOOOLLLLLLLL!!!!! Real je poveo sa 2:0! Strelac Marko Asensio samo što je ušao u igru!

Foto: REUTERS/Juan Medina (Marko Asensio)

59′  Gosti nastavljaju meč sa igračem manje. Direktan crveni karton dobio je Ben Čilvel, kao poslednji igrač odbrane faulirao je protivničkog igrača.

45'+3 Sada Simon Kjear puca iz blizine glavom, ali pogađa prečku. Ostaje 1:0, odlazi se na odmor

40. minut – GOOOOOOOLLLLLL!!!!!! Domaći tim je poveo i u Milanu! Strelac je Alžirac Ismael Benaser!

Foto: Reuters

29′ –  Žoao Felix (Čelsi) je šutirao iz dobre pozicije malo izvan šesnaesterca, ali mu je požrtvovni odbrambeni igrač Reala blokirao šut.

25′ – Kakva prilika za Milan. Rafael Leao vara nekoliko protivnika, ulazi u šesnaesterac i šutira, ali samo pored desne stative.

24′ – Velika prilika za Čelsi da izjednači. Sterling je pucao po sredini gola, ali je golman to lagano odbranio.

21. minut – GOOOOOOOLLLLLL!!!! 1:0 za Real! Kepa je odbranio šut Vinisijusa, ali samo do Karima Benzeme kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

2’ Prva velika prilika već na startu meča. Portugalac Žoao Feliks brzo je istrčao kontru za Čelsi, šutirao, ali je Kurtoa odbranio njegov udarac.

1’ Počele su utakmice

Objavljeni su sastavi

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve