Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga Evrope: Barcelona i United remizirali u spektakularnoj utakmici, Salzburg bolji od Rome

Fudbaleri Barselone i Manchester Uniteda remizirali su u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige rezultatom 2:2, a duel na Camp Nouu ući će u konkurenciju za jedan od najboljih ove sezone

Fudbaleri Barselone i Manchester Uniteda remizirali su u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige rezultatom 2:2, a duel na Camp Nouu ući će u konkurenciju za jedan od najboljih ove sezone.

Kada je žrijeb spojio Barcelonu i United, znali smo da dva velikana svjetskog fudbala mogu ponuditi samo spektakl, no večeras smo dobili i više od toga.

U prvom poluvremenu “prštalo” je na sve strane, ali golova nije bilo. Nizale su se šansa za šansom i čini se kao da odbrane nisu ni postojale.

Najbolje dvije prilike u prvom dijelu imali su gosti, ali je Marc-Andre ter Stegen odbranio i Woutu Weghorstu i Marcusu Rashfordu. Bez pogotaka otišlo se na odmor.

Nastavak donosi sjajan fudbal i golove. Krenulo je u 50. minuti kada Marcos Alonso dovodi domaćina u vodstvo nakon kornera.

Prednost domaćih trajala je tri minute, a Marcus Rashford pogađa za 1:1 nakon sjajnog trka po desnoj strani. Već do 60. minute vidjeli smo potpuni preokret jer je Jules Kounde postigao autogol.

Nije se Barcelona predala, a u 76. minuti Raphinha postiže gol za 2:2. Posljednje minute pripale su Barceloni, koja je imala nekoliko odličnih prilika, ali je ostalo 2:2 uoči revanša na Old Traffordu.

Odigrane su još tri utakmice. Utakmica Šahtjora i Rennesa je završena rezultatom 2:1.

Salzburg je savladao Romu rezultatom 1:0. Jedini meč bez golova odigran je između Ajaxa i Union Berlina.

Rezultati i strijelci:

Salzburg – Roma 1:0 (Capaldo 88’)

Šahtar – Rennes 2:1 (Kriskiv 11’, Bondarenko 45+1’ / Toko Ekambi 59’)

Ajax – Union Berlin 0:0

Barcelona – Manchester United 2:2 (Alonso 50’, Raphinha 76’ / Rashford 53’, Kounde autogol 59’)

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve