Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

“Lavovi” u Prištini viziraju pasoše za Evropsko prvenstvo

Crnogorski rukometaši su oko 15 sati doputovali u Prištinu, gdje sjutra veče protiv Kosova igraju meč koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo koje se u januaru naredne godine održava u Njemačkoj.

U dobrom raspoloženju i svjesni da im pripada uloga favorita, izabranici selektora Vlada Šole dočekuju okršaj protiv selekcije koju su u oktobru prošle godine savladali (29:20) u Podgorici, a koja je bez bodova nakon četiri odigrana meča.

U sastavu neće biti tri igrača iz startne postave – uz duže povrijeđenog pivota Nemanju Grbovića i lijevo krilo Miloša Vujovića koji odrađuje meč suspenzije zbog crvenog kartona u duelu protiv Slovenije u Podgorici, u Prištini neće igrati ni Božo Anđelić.

Srednji bek kuvajtskog Al Kuraina naime, ima problem sa vizom, zbog čega još nije ni doputovao u Crnu Goru. Iako je u svakodnevnoj komunikaciji sa selektorom Šolom, još je neizvjesno da li će biti u prilici da se priključi saigračima iz nacionalnog tima i bude u protokolu i za nedjeljni okršaj protiv Bosne i Hercegovine pred našim navijačima.

Reprezentativci Crne Gore Miloš Božović i Aleksandar Bakić iznijeli su svoja očekivanja pred meč u Prištini sa selekcijom Kosova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Sve zavisi od nas, došli smo sa idejom da završimo posao koji smo započeli u oktobru prošle godine. Očekujemo dobar otpor, kada ekipa nema šta da izgubi onda može da igra jedan opušten rukomet, smatram da je to nezgodno. Atmosfera će sigurno igrati ulogu, ali smatram da smo kvalitetnija ekipa i da je pristup ključan u ovakvim susretima”, kazao je Božović.

On se ssvrnuo se i na debi novog selektora Vlada Šole koji je nedavno preuzeo brigu o crngorskoj reprezentaciji.

“Svaki početak je težak, sjećamo se ciklusa od prije četiri godine, treba vremena da se sve uklopi. Smatram da smo početnu prepreku prešli u martu, imamo odličnu saranju i vjerujem da će dobre stvari početi da izlaze na vidjelo, zaključio je Božović.”

Bakić smatra da Kosovo ne treba nikako potcijeniti i da se utakmicu u Prištini od provog do posljednjeg minuta odigrati maksimalno ozbiljno, bet obzira na ulogu favorita.

“Moramo se potruditi i dati sve od sebe. Oni su ekipa koju ne treba potcijeniti što su i pokazali u Podgorici. Kao što je i selektor rekao, ne bježimo od uloge favorita, daćemo sve od sebe u obje utakmice. Prva na redu je ova, tako da ćemo se na nju fokusirati. Bez tri ključna igrača smo doputovali i da ćemo mi mlađi igrači dati sve od sebe, kao što smo i do sada. Mislim da se neće osjetiti njihov izostanak.”

Atmosfera na sportskim događajima na Kosovu uvijek je bila zapaljiva, tako je bilo i u vrijeme SFRJ kada je Priština igrala u najjačoj ligi zajedničke države, tako je i danas.

“Igraće se u drugačijoj atmosferi nego prošli put kad smo gostovali ovdje, znamo da njih publika nosi kao i nas, idemo po 2 boda.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve