Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lavice u Skoplju: Bez pritiska u nove obaveze

Na ovom takmičenju nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva (među njima je i Slovenija), kao i Norveška – aktuelni šampion Starog kontinenta

Rukometašice Crne Gore će se večeras od 20.45 sati u Skoplju sastati sa Sjevernom Makedonijom, u prvoj od ukupno dvije utakmice, u sklopu EHF Euro Kupa.

Na ovom takmičenju nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva (među njima je i Slovenija), kao i Norveška – aktuelni šampion Starog kontinenta.

Selektorka Bojana Popović za ovaj duel neće računati na kapitenku Jovanku Radičević, Majdu Mehmedović i Milenu Raičević (biće u sastavu za nedjelju sa istim rivalom), a oba meča propustiće Đurđina Jauković, Katarina Džaferović (duža pauza) i Jelena Despotović (povreda ramena), dok na okupljanje nisu došle golmanka Marta Batinović i Đurđina Malović.

Popović je naknadno pozvala desnog beka Sanju Premović, ali ona neće imati pravo da igra.

– Poslije Olimpijskih igara prvi put smo se okupili, ne u punom sastavu, ali nama svako okupljanje i utakmica znači. Sigurna sam da ćemo u oba predstojeća meča dati sve od sebe. Potrudićemo se da krajnji ishod bude u našu korist. Biće nam teško, to je sigurno, oslabljene smo, ali borba neće izostati, poručila je Ema Ramusović.

Vrlo malo informacija naš tim ima o kvalitetu protivnika. Osim Ristovske i Georgijevske, sve ostale su manje poznate igračice.

– Nemamo puno informacija o njima, ne mogu ni da se sjetim kada smo posljednji put igrale sa tom ekipom. Analiziramo ih, gledale smo video snimke i trudimo se da što više saznamo o njihovom napadu i odbrani. Kod nas će glavni fokus biti na odbrani. To nam je glavni adut, u njoj moramo da damo apsolutno sve, jasna je Ramusović.

Naredni meč sa istim rivalom je u nedjelju, a današnji će im poslužiti da snime rivalke i da se što bolje pripreme za ono što ih čeka u Nikšiću.

– Prije svega je najvažnije da damo sve od sebe, a kao i uvijek fokusiraćemo se na našu odbranu. Ako to odradimo najbolje što možemo, izgledaćemo dobro na terenu. Olakšanje nam je što nema imperativa, ali svaki profesionalni sportista teži da pobijedi na svakom meču. Ići ćemo i mi na pobjedu, ali je fokus da se što bolje uigramo, jer smo u izmijenjenom sastavu. Svaki meč i svaki trening su mnogo važni da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka vrlo brzo – Svjetsko prvenstvo u Španiji, kazala je Dijana Mugoša.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve