Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lambulić: Na pravom smo putu

Novi kormilar Plavljana ne obraća previše pažnje na rezultat u pripremnoj utakmici, već ističe dobre stvari koje je vidio sedam dana pred početak sezone u Telekom 1. CFL

Poraz u ”generalci” od Jedinstva (2:1) nije zabrinuo trenera Jezera Mladena Lambulića.

Novi kormilar Plavljana ne obraća previše pažnje na rezultat u pripremnoj utakmici, već ističe dobre stvari koje je vidio sedam dana pred početak sezone u Telekom 1. CFL.

– Nijesam ni najmanje zabrinut zbog epiloga naše posljednje utakmice. Važno je da smo igrali dobro tokom svih 90 minuta. Imali smo nekoliko stopostotnih šansi, a nijesmo ih realizovali zbog manjka koncentracije u završnici. Momci su malo umorni, trenirali smo jako, ali polako stvari dolaze na svoje. Radimo četiri sedmice, ali smo se kompletirali prije desetak dana. Zadovoljan sam ekipom, načinom na koji igrači izvršavaju obave, kao i svim strukturama u klubu, rekao je Lambulić.

Pored novog šefa stručnog štaba, Jezero je osjetno promijenilo tim u odnosu na prošlu sezonu kada je obezbijedilo opstanak bez baraža.

– Došlo je 11 novih fudbalera i za nas je prelazni rok praktično završen. Jezero je prošle sezone igralo dobar fudbal, a mi ćemo nastojati sve to da ponovimo. Možda čak budemo i bolji. Radimo marljivo i strpljivo. Potrebno je da u takmičarskim mečevima svaki pojedinac izvuče najbolje iz sebe, a da sve to uklopimo u dobar kolektiv. Vjerujem da smo na pravom putu, ističe Lambulić, koji je na klupi naslijedio Miliju Savovića.

Plavljani u prvom kolu gostuju Iskri. Utakmica se igra u subotu na stadionu ”Braće Velašević”.

– Gledam u svoje dvorište, ali ovo je posao koji zahtijeva i praćenje konkurenata. Iskra se dobro pojačala, ima kvalitet, igra kući i sigurno će uraditi sve da pobjedom otvori prvenstvo. Mi ćemo pokušati da im pokvarimo plan. Oslanjamo se na neke svoje adute. I da izgubimo nije smak svijeta. Ovo je tek prvo kolo, biće uspona i padova, dugačak je put pred nama. Igračima ne treba opterećenje, ali ću tražiti da svaki ponaosob pruži maksimum u ovom trenutku. Nadam se da će to biti dovoljno za iznenađenje. U fudbalu se uvijek nadaš trijumfu, ali ni bod ne bi bio loš na premijeri, zaključio je Lambulić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve