Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

LAKRDIJA: UEFA registrovala meč Belgija – Švedska

Evropska fudbalska unija (UEFA) je objavila da je registrovan rezultat s poluvremena , koji je bio u trenutku prekida - 1:1.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvoi u fudbal između Belgije i Švedske, koji je prije tri noći prekinut na poluvremenu zbog ubistva dvojice gostujućih navijača, danas je dobio epilog.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je objavila da je registrovan rezultat s poluvremena , koji je bio u trenutku prekida – 1:1.

Tako je UEFA Aleksandra Čeferina donijela još jednu cirkusku odluku koja nema uporište u pravilima fudbaklske igre, ali “odgovara” svima.

I to nije smetalo nikom, dvije selekcije su lako odobrile, jer je već jasno da iz te grupe na Evropsko prvenstvo idu Belgija i Austrija.

U ponedjeljak su igrači selekcije “tri krune” su nakon što su saznali za tragediju u Briselu odbili da nastave utakmicu.

“Dva tima su se dogovorila da se meč ne nastavi, a Izvršni odbor Uefe je odlučio da se rezultat s poluvremena potvrdi kao konačan. Belgijski i švedski fudbalski savez su s obzirom na to kakve su okolnosti izrazili želju da se utakmica ne nastavi”, pojasnila je Uefa.

Aleksandar Čeferin je odavno pretvorio UEFA i džuboks muzičkih želja balkanskih zemalja i pojedinih klubova bliskih balkanskom podzemljiu, a sada i dva saveza mogu da se dogovore o konačnom rezultatu na poluvremenu neke utakmice, sasvim legalno.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve