Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za EP: Roganović uvjeren u uspjeh lavova protiv Švedske

Selektor Crne Gore izuzetno dobro poznaje Šveđane, jer radi u Guifu iz Eskilstune, gdje će se igrati drugi meč

Muška seniorska reprezentacija okupila se u Podgorici i odradila prvi trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

– Čvrsto smo uvjereni da ćemo uspješno početi 2021. godinu, pogotovo poslije neuspješnog novembarskog ciklusa, kada smo izgubili devet razlike od Rumunije. Željni smo iskupljenja, prije svega prema našim navijačima, koji nažalost neći moći da nas bodre sa tribina. Švedska dolazi u izmijenjenom sastavu zbog situacije oko koronavirusa, mada i i mi imamo problema, jer Vujović i Vuk Lazović iz Južne Koreje ne mogu da dođu. To što igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope je dovoljna motivacija, a uz to znamo za što igramo i da želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, istakao je Zoran Roganović.

Selektor Crne Gore izuzetno dobro poznaje Šveđane, jer radi u Guifu iz Eskilstune, gdje će se igrati drugi meč.

– Znam sve igrače Švedske i sistem njihovog trenera. Analizirali smo njihovu igru, gledali i snimke naših mečeva. Siguran sam da ćemo ovog puta biti mnogo spremniji, jer imamo dva dodatna dana u odnosu na većinu situacija kada smo se okupljali u ponedjeljak, a utakmica je bila već u srijedu. Ovog puta ne mogu da kažem da nemamo vremena, četiri dana je dovoljno da se spremimo i siguran sam da ćemo se pokazati u pravom svjetlu”, poručio je Roganović.

”Lavovi” će ugostiti Švedsku 6. januara, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve