Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ANEGDOTA O LJUDSKOJ VELIČINI: Kuzmanović tražio novac od Milojevića i dobio bez riječi

Poznati srpski košarkaš Vladimir Kuzmanović otkrio je sjajnu anegdotu u vezi sa Dejanom Milojevićem.

Poznati srpski košarkaš Vladimir Kuzmanović otkrio je sjajnu anegdotu u vezi sa Dejanom Milojevićem.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Budućnosti Vladimir Kuzmanović podijelio je u podkastu “Luka i Kuzma” svoje sjećanje na preminulog Dejana Milojevića, velikana srpske i evropske košarke, za kojim tuguje i NBA liga, u kojoj je bio asistent u šampionskom Golden Stejtu.

Kuzmanović i Milojević igrali su krajem 20. i početkom 21. vijeka u moćnom timu Budućnosti i Kuzmanović smatra da je to bio jedan od najjačih sastava koji je igrao u ovom regionu.

“Dao sam veliki broj intervjua u vezi za periodom u Budućnosti i svi pričaju da je tim bio strašan u sezoni 1999/2000, ali ja volim da kažem da je tim poslije bio još snažniji. Otišli su Bulatović, Šćepanović i Saša Ivanović, a zamjenili su ih Milojević, Rakočević i Saša Obradović. Mislim da je to bio najjači tim mnogo godina unazad. Pogotovo zato što je on bio tu i jedan od argumenata bilo je da smo dobili igrača koji igra poziciju ‘četiri’, imao je šut za tri, a koristili smo ga i na ‘četiri’ i na ‘pet’. Dolazio je iz FMP-a, a kad je ušao u tim mnogi su dobili poziv i odbili jer je bila ‘gužva’, a on je prihvatio”

Kakav je bio Miloje? “Dobro se osjećaš kad imaš čovjeka koji čini sve za tim. To je bio Dejan Milojević, i na terenu i van terena. Bilo je anegdota i van terena koje je Milojević voliio da riješi i kad se pojavi, onda ih je rješavao. Išao je tamo gde su izazovi, nije jurio novac, on mu je bio u drugom planu”.

Podjelio je Kuzma i jednu anegdotu u vezi sa Milojevićem.

“Tamo 2009. godine došao sam u priliku da sredim stambeno pitanje, da kupim stan. Naravno, bio sam ‘kratak’ za određeni novac, za nekih 30.000 evra. Legao sam da spavam i probudio sam se sa jednom idejom. Šta mislite, koga sam pozvao? Razgovor je tekao otprilike ovako”.

“Potrebno mi je 30.000 eura!”

“Za kada?”

“Za sjutra!”

“Dobro, ne pitam kad vraćaš!”

“Kad sam mu vratio prošlo je godinu dana. Pitao sam ga da li ima neka kamata, on me je pitao da li bi ti meni uzeo kamatu. ‘Pa šta onda za*ebavaš?’, rekao je Miloje. Nismo bili prijatelji tog nivoa da smo se viđali često, posao nije dozvoljavao, ima ono daleko bliže prijatelje, ali to kako smo se povezali u igri, štitili i pomagali jedan drugog u igri, stvorilo je divan odnos”.

Otkrio je i kada je posljednji put vidio Dejana.

“Pregledao sam slike u telefonu, shvatio da je naš posljednji susret bio 25. maja, bio je u kafiću u kojem se okuplja košarkaška ekipa, tu su bili momci iz Beovuka, oni su bili zajedno 25-30 godina. Taj susret… Kao da smo se videli juče i da nastavljamo gdje smo stali. Nema tu osećaja ‘ko se javio, ko se nije javio’. Prije svega tu su bili poštovanje, ljubav i to šta smo prošli zajedno. A prošli smo mnogo u Budućnosti, poslije je postao jedan od zaštitnih znakova Partizana”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve