Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kuridža: Sigurno je da smo griješili, ali je sada najvažnije da pobjeđujemo

Igrač koji je ljetos stigao iz Crvene zvezde svjestan je da ekipa u ovom trenutku ne pruža željene igre, što i nije neočekivano

Dvije skoro identične utakmice su odigrali košarkaši Budućnost Volija u „Morači“ na startu ABA lige, protiv FMP-a i Splita. U oba meča su upisali pobjede, ali su do njih došli u finišu meča, nakon što su rivali Podgoričana uspjeli da anuliraju prednost Budućnosti.

Split je to uradio u nedjelju, nakon što je ekipa Aleksandra Džikića sredinom trećeg kvartala imala 13 poena prednosti (58:45), kada je hrvatski tim tri i po minuta prije kraja imao minus od tri poena (69:66). Tada je Budućnost „stegnula“ odbranu, kojom umnogome nije dozvolila protivniku da do kraja meča upiše nijedan poen (75:66)…

– Bitno je da smo pobijedili Split, jer mečevi sa tim „slabijim“ su takvi da uvijek možeš da se oklizneš – rekao je krilni centar „plavih“ Marko Jagodić-Kuridža, najbolji pojedinac u pobjedničkom timu sa 18 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Igrač koji je ljetos stigao iz Crvene zvezde svjestan je da ekipa u ovom trenutku ne pruža željene igre, što i nije neočekivano.

– Sigurno je da ćemo da pogledamo gdje smo griješili, da probamo to da ispravimo i da budemo bolji iz meča u meč. U ovom periodu gdje se još uvijek svi tražimo, gdje tražimo svoje uloge u ekipi i neku formu, mislim da je bitno da se pobjeđuje. Pogotovo u utakmicama u kojima mora da se pobjeđuje da bi, kad dođe forma i svi budemo na istoj strani, bilo lakše za igranje i kako bismo mogli da dobijamo veće utakmice koje dolaze – nastavlja Jagodić-Kuridža.

Krilni centar Budućnosti ističe da je najteže igrati utakmice koje moraju da se dobiju.

– Split nije imao šta da izgubi, mogao je da igra rasterećeno i ako pobijedi, to bi bila velika pobjeda. Naše pobjede u takvim utakmicama se podrazumijevaju. Ja igram već 15 godina, i takve mečeve je uvijek najteže igrati. U ovom trenutku ne igramo najbolje, ali je bitno da sad pobjeđujemo, iako nije najbitniji dio sezone, a opet je najbitniji za neki finiš sezone, da bismo izborili što bolji plasman za plej-of – zaključio je Jagodić-Kuridža.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve