Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

KSCG: Domaće prvenstvo počinje 23. oktobra, poznat raspored

U I A MCKL igraće deset ekipa: Danilovgrad, Ibar, Jedinstvo 1950, Lovćen 1947, Milenijum, Podgorica, Primorje 1945, SC Derby, Sutjeska i Teodo

I A muška crnogorska košarkaška liga počinje 23. oktobra i igraće se dvokružno, dakle ukupno 18 kola.

Regularni dio sezone bi trebalo da se završi 17. aprila, nakon čega bi se igrali mečevi baraža za doigravanje i na kraju plej of.

U I A MCKL igraće deset ekipa: Danilovgrad, Ibar, Jedinstvo 1950, Lovćen 1947, Milenijum, Podgorica, Primorje 1945, SC Derby, Sutjeska i Teodo.

SC Derby ne može kroz I A MCKL izboriti plasman u plej of zbog učešća u ABA ligi, ali SC Derby rezultatima se bori da osigura opstanak u I A MCKL.

Poslije dvokružnog sistema takmičenja, dvije najbolje plasirane ekipe stiču mogućnost nastupa u ABA 2 ligi naredne sezone, a poslednjeplasirana ekipa ispada iz I A MCKL.

Prve tri ekipe iz I A MCKL i najslabije plasirana ekipa iz ABA 1 lige igraju baražne utakmice između sebe za plasman u plej of. Ukoliko jedna od ekipa učesnica ABA 1 lige ispadne iz takmičenja, onda prve četiri ekipe iz I A MCKL igraju baražne utakmice.

Baraž se igra u dvije utakmice (kući i u gostima), a plasman u plej of obezbijediće dvije ekipe koje ostvare dvije pobjede. Ukoliko ekipe ostvare po jednu pobjedu odlučivaće bolja koš razlika.

Pobjednice baraža igraju plej of sa dvije najboljeplasirane ekipe iz ABA 1 lige.

Parovi prvog kola
Lovćen 1947 – Ibar
Sutjeska – SC Derby
Danilovgrad – Primorje 1945
Teodo – Podgorica
Milenijum – Jedinstvo 1950

Kompletan raspored možete vidjeti OVDJE.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve