Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kraj karijere Bufona poslije 28 godina

Legendarni golman je debitovao je u Seriji A sa 18 godina za Parmu, sa kojom je osvojio Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA.

Jedan od najboljih golmana svih vremena, Đanluiđi Bufon zvanično je objavio da se povlači iz fudbala video snimkom koji rekapitulira njegovu 28-godišnju bogatu karijeru.

“To je sve narode! Dao si mi sve. Dao sam ti sve. Zajedno smo to uradili.”, poručio je Bufon na Tviteru.

Legendarni golman je debitovao je u Seriji A sa 18 godina za Parmu, sa kojom je osvojio Kup i Superkup Italije, kao i Kup UEFA.

Nakon šest sezona u Parmi, prešao je u Juventus u kome je proveo ukupno 19 sezona. Sa “Starom damom” je, između ostalog, 10 puta bio šampion Italije.

Van rodne zemlje branio je i za Pari Sen Žermen, a kao primarni cilj imao je osvajanje Lige šampiona, ali mu to nije pošlo za rukom, pa se nakon godinu dana vratio u Juventus.

Bufon važi za jednog od najboljih golmana svih vremena, a sa reprezentacijom Italije postao je svjetski šampion 2006. godine u Njemačkoj.

Ovaj 45-godišnjak je igrao za Parmu, Juventus i PSŽ, a računajući i reprezentaciju Italije, u karijeri je odigrao 1.151 takmičarsku utakmicu. On je ujedno igrač sa najviše nastupa u Seriji A (657). Gol “azura” branio 176 puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve