Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši kreću ka Mundobasketu

Crna Gora će biti domaćin pretkvalifikacionog turnira u Podgorici, od 12. do 18. avgusta, a rivali su Danska i Island

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se danas u Podgorici i odmah produžiti na Zlatibor, gdje će odraditi prvu, sedmodnevnu fazu priprema za avgustovske pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i Filipinama.

Crna Gora će biti domaćin pretkvalifikacionog turnira u Podgorici, od 12. do 18. avgusta, a rivali su Danska i Island.

Prve dvije selekcije izboriće plasman u kvalifikacije koje se igraju od novembra.

Selektor Boško Radović na početku priprema bi trebao da računa na 14 igrača.

To su Džastin Kobs, Igor Drobnjak, Jovan Kljaić, Mašan Vrbica, Dino Radončić, Nemanja i Pavle Đurišić, Marko Kljajević, Radosav Spasojević, Filip Barović, Marko Todorović, Vasilije Baćović, Miloš Popović i Aleksa Popović, koji je naknadno pozvan.

S obzirom na to da su posljednji završili sezonu u dresu Budućnost Volija, 24. jula će se ekipi priključiti Nikola Ivanović, Danilo i Zoran Nikolić, te Petar Popović.

Od igrača sa šireg spiska, ovu će akciju preskočiti Bojan Dubljević, Fedor Zugić, Nemanja Radović, Suad Šehović, Andrija Slavković, Milko Bjelica i Marko Simonović, koji je u Čikagu i čeka potpis sa Bulsima, nakon čega ga tamo očekuje ljetnja liga.

”Crveni” će tokom priprema odigrati i dvije kontrolne utakmice sa Sjevernom Makedonijom, 2. i 4. avgusta u Skoplju. Crna Gora će tokom pretkvalifikacija u Podgorici po dva puta igrati protiv Danske i Islanda, koji je prvi rival, 12. avgusta od 20.30 časova.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve