Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Košarkaši Budućnost Voli večeras gosti Ulma u Njemačkoj

Košarkaši Budućnosti iza sebe imaju prosječnu sezonu, pošto je od starta bilo jasno da su partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni u ABA ligi, a da će se Podgoričani sa Cedevita Olimpijom boriti za plej-of i treće mjesto, odnosno poziciju odmah do vječitih rivala iz Beograda.

Košarkaši Budućnosti iza sebe imaju prosječnu sezonu, pošto je od starta bilo jasno da su partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni u ABA ligi, a da će se Podgoričani sa Cedevita Olimpijom boriti za plej-of i treće mjesto, odnosno poziciju odmah do vječitih rivala iz Beograda.

Ipak, oformljen je solidan tim, koji je u regionalnoj ligi imao svojih uspona i padova, ali su u redovima Budućnost Volija imali znatno veće ambicije u Evrokupu, a prvi cilj je bio da se utakmica osmine finala igra u “Morači”. Od toga, međutim, nije bilo ništa, pošto je tim Vladimira Jovanovića imao mnogo kikseva, pogotovo u svojoj polupraznoj dvorani, zbog čega je grupu B završio na 6. mjestu.

Međutim to ne mora da znači puno, jer prošle godine dva prvoplasirana tima u sezoni Evrokupa Huventud i Partizan sapleli su se odmah na prvoj stepenicii ostali bez prilike da kroz ovo takmičenje obezbjede učešće u Evroligi. Partizan je poslije dobio pozivnicu, a Huventud nije ušao u evropsku elitu.

Budućnost večeras (19.30) u “Ratiofarm areni” u Ulmu im težak zadatak da u jednom meču, nema popšravnog, iznenadi njemačkog predstavnika i obezbjedi plasman u četvrtfinale Evrokupa.

“Čeka nas najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone. Ulm je igrao dobro ligaški dio Evrokupa, ali je jako dobar i u njemačkom prvenstvu. To je klasična ekipa iz Bundeslige, igra na veliki broj posjeda, jako brzo, sa dosta šuteva za tri poena, a ima i igrače koji umiju da kreiraju koš i za sebe i za druge… Radi se o nezgodnoj ekipi, napadačkog stila” kaže trener Jovanović pred večerašnji meč u Njemačkoj.

Budućnost je u dobrom raspoloženju otputovala u grad na Dunavu, jer je u AdmiralBet ABA ligi protiv Mege upisala devetu uzastopnu pobjedu, a porazom Cedevita Olimpije od Mornara je osigurala 3. mjesto na dvije utakmice do kraja.

“Mislim da smo u dobrom momentu i da ćemo dobrim odnosom, fokusom i prije svega čvrstom odbranom odigrati dobru utakmicu. Nadam se i da ćemo se radovati”, poručio je Jovanović.

Tre Bel-Hejns će igrati protiv Brazilca Jaga dos Santoša i mladog Španca Huana Nunjesa, a dobra stvar je što oni nisu fizički nadmoćni u odnosu na njega.

“Ako budemo igrali kao na posljednja dva meča – sa istim intenzitetom – mislim da možemo da ih pobijedimo. Očekujem trijumf. Protiv Dos Santoša sam igrao nekoliko puta, biće potrebno da ga usporimo, a tu je i veliki momak Bruno Kaboklo – čovjek koji je igrao u NBA, iza sebe ima velike utakmice, naglasio je kanadski plejmejker.

Pobjednik ovog duela u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz meča Turk Telekom – Breša.

Osmina finala

Prometej – Hamburg Tauers 87:79

Danas

Litkabelis – Pariz (18)

Ulm – Budućnost Voli (19.30)

Huventud – London Lajons (20)

Hapoel Tel Aviv – Venecija (20)

Promiteas – Burg (20)

Gran Kanarija – Bursa (21.15)

Sjutra

Turk Telekom – Breša (18.45)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve