Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Koja to poruka nije prikazana na TV-u tokom derbija City – Liverpool?

Navijači Evertona dogovorili su prelijetanje aviona tokom drugog poluvremena. On je za sobom vukao transparent na kojem je stajalo ''Premier liga = korupcija. #UTFT #EFC''.

Manchester City i Liverpool odigrali su 1:1 na stadionu Etihad u derbiju 13. kola Premier lige. Kao što su najavili, navijači Evertona dogovorili su prelijetanje aviona tokom drugog poluvremena. On je za sobom vukao transparent na kojem je stajalo “Premier liga = korupcija. #UTFT #EFC”.

Engleski mediji pišu kako Sky Sports, televizija koja je prenosila susret, nije prikazala avion u prenosu.

Podsjetimo, navijači Evertona na ovaj su način protestvovali protiv vođstva prve engleske fudbalske lige nakon što je njihovom klubu oduzeto deset bodova zbog kršenja finansijskog fair-playa. Klub je time iz komforne situacije u sredini tabele pao na pretposljednje mjesto, odnosno u borbu za opstanak.

Mobilizacija Evertonovih navijača nakon oduzimanja bodova

Everton danas u 17:30 na Goodison Parku dočekuje Manchester United. S obzirom na to da će utakmica biti odigrana po mraku, avion nije mogao preletjeti njihov stadion jer ga niko ne bi vidio. Stoga su se odlučili poslati ga na derbi.

Osim toga, Evertonovi navijači štampali su 38.000 papira s logom Premier lige i porukom “Korumpirano!” koje će podići na stadionu tokom susreta s Unitedom, a zamolili su i gostujuće navijače da im pomognu te da i oni podignu poruku. Očekuje se da će i izviždati himnu Premier lige.

Navijači su za svoje akcije prikupili 40 hiljada funti, a TalkSport je pisao da će se protesti nastaviti i u sljedećim kolima, a ne samo ovog vikenda. Everton je jedini klub kažnjen oduzimanjem bodova, dok su Chelsea i Manchester City, koji je prekršio više od 100 pravila fair-playa, dosad kažnjeni samo financijski.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve