Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

KK Budućnost Voli predstavio tim za predstojeću sezonu, Bokan: Želimo pune tribine, zajedničku radost i podršku

Nastup u regionalnom takmičenju crnogorski prvak počeće u nedjelju, utakmicom protiv Splita u SC Morača

Želimo srećnu i uspješnu sezonu našoj Budućnosti, pune tribine, zajedničku radost i podršku našem klubu i kad dobija i kad gubi, poručio je predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan tokom svečanosti koja je nosila naziv Plava noć.

Crnogorski prvak večeras je predstavio tim za nastupajuću sezonu, u kojoj će se podgorički klub, pored domaćih takmičenja, nadmetati u ABA ligi i Evrokupu.

“Srećan sam što sam večeras okružen prijateljima, zaljubljenicima u sport i onima kojima je košarka stil i način života. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što smo na ovom mjestu, punom simbolike, baš tu gdje se daje srce na terenu okupili prijatelje naše Budućnosti, ljude koji su prema svojim mogućnostima, pružili podršku klubu od kada sam imao čast da preuzmem kormilo našeg kluba, ne zaboravljajući ni sve drage prijatelje koji su bili podrška Klubu, a koji noćas nijesu tu sa nama.

Poznato vam je da je moje životno opredeljanje takvo da su svi moji planovi i stremljenja dugoročni i zasnovani na realnim i zdravim osnovama. Na isti način sam sa Upravnim odborom prije punih 11 godina, pristupio zadatku da Budućnost vratimo na poziciju kojoj pripada, sa ciljem da bude uspješan, moderan klub, ravnopravan takmac klubovima iz razvijenijih zemalja, interesantan za sponzore.

Večeras je sjajna prilika da jedni drugima četitamo na tome i zaključimo- zajedno smo u tome uspjeli!

Plavo veče je divna prilika da se toplo i od srca zahvalim, vama dragi prijatelji iz kruga mojih poslovnih partnera i ličnih prijatelja, kao i vama odgovornim predstavnicama lokalne uprave. Posebno hvala gradonačelniku Ivanu Vukoviću. Hvala predstavnicima medija, svim novinarima na tome što su svih ovih godina uz nas, klub je ponosnan na naše međusobno uvažavanje i poštovanje. Hvala vjernim navijačima, Varvarima, čija podrška nikad nije izostala.

Malo je reći da je teško zadržati Budućnost Voli na ovom nivou. Nije tu presudan samo uloženi trud, rad i energija. Ne treba zaboraviti da je košarka finansijski zahtjevna sportska priča i to ne samo za crnogorske uslove. Sa druge strane, takođe ne treba zaboraviti da uspješne firme imaju društvenu odgovornost i da je promovisanje zdravih stilova života, podrška sportskim institucijama i ohrabrivanje mladih da se u što većem broju bave sportom nešto što treba da predstavlja redovnu praksu i način poslovanja.

Od početka smo , uz rezultate koje je kompletna javnost i očekivala, težili da uvijek idemo korak dalje, ne samo u pravcu rezultata, već i ukupnog funkcionisanja, koji dugoročno gledano predstavlja investiciju u budućnost kluba. Više puta sam u javnosti istakao da sam onu najljepšu satisfakciju tokom vođenja kluba, ljepšu i od pozlate najvećeg uspjeha i trofeja ABA lige u istorijskoj sezoni 2017/2018, dobio na tribinama pune, renovirane Morače, onda kada više od 5.500 navijača u najvećoj dvorani u državi u glas nose tim ka novoj pobjedi. Baš takve slike su najljepša potvrda onoga što Budućnost Voli danas jeste. Ponos grada i države, respektabilan i jak projekat u evropskim okvirima. Budućnost Voli izašao je iz lokalnih okvira. Naš klub već decenijama slovi za nosioca razvoja crnogorskog i regionalnog sporta čineći nas liderom u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regionu.

Klub je rastao prethodne decenije i nastavlja da raste organizaciono na svim nivoima i u pandemijskoj 2020. godini. Uspio je da odgovori svim novonastalim okolnostima i pokazao svoju istinsku snagu i spremnost da i u godinama pred nama Budućnost Voli bude respektabilan konkurent za visoke plasmane u regionalnim takmičenjima, posvećen razvoju domaćih igrača, dostojnih vrhunske košarkaške scene”, kazao je predsjednik “plavih” Dragan Bokan.

Uz zahvalnost prema bivšim, ali i sadašnjim članovima uprave, Bokan je uputio apel predstavnicima izvršne vlasti.

“Podržite Budućnost Voli, jer to je način da pružite podršku onom što nas povezuje. Sport treba da nas spaja, ne da nas dijeli. Klubovi ne trebaju i ne smiju da nose teret podjela. Sport treba da bude van dnevno političkih tema. Jer jedna je, naša je, Budućnost za koju se navija srcem i za koju se ne štedi glas ni dlanovi, Budućnost je ljubav, način života, plavo svih naših boja”, poručio je prvi čovjek “plavih”.

Članovi UO Budućnosti su: Časlav Vešović – u ime Glavnog grada, Vojin Žugić – kompanija Stadion, Martin Leberle – NLB banka, Aleksa Lukić – ERSTE banka, Dino Redžepagić – CKB, dio OTP grupe, Predrag Leković – Porto Montenegro, Predrag Perković – Crnogorski Telekom, Ljubiša Šćepanović – Domaća trgovina u okviru koje posluje maloprodajni lanac Aroma; Vanja Mugoša – Advokatska kancelarija Jovović, Mugoša i Vuković, Matjaž Božič – Lovćen osiguranje.

Bokan je takođe poželio dobrodošlicu novom članu Blagoti Baći Radoviću, vlasniku Zetagradnje.

Nastup u regionalnom takmičenju crnogorski prvak počeće u nedjelju, utakmicom protiv Splita u SC Morača.

Boje Budućnosti u predstojećoj sezoni braniće Kameron Rejnolds, Tre Bel-Hajns, Suad Šehović, Edin Atić, Fil But, Alfa Kaba, Aleksandar Lazić, Eron Vajt, Marko Jagodić-Kuridža, Igor Drobnjak, Petar Popović i Kenan Kamenjaš.

Na čelu stručnog štaba je Vladimir Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve