Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Iz kluba policiji rekli da navijači Budućnosti ne dolaze, utvrdiće ko je iz Sutjeske odgovoran

Možda Sutjeska i nije tako nevina u cijelom događaju kako je ustvrdila u klupskom saopštenju i kako tvrdi predsjednik kluba Saša Miličić, pošto je očigledno propusta u organizaciji utakmice bilo.

Po informacijama Portala RTCG iz Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, policija je obaviještena od strane Sutjeske da iz Podgorice neće biti dolaska organizovanih navijača Budućnost Volija, “varvara”.

Odakle KK Sutjeska informacija da na revanš utakmici polufinala plej-ofa neće biti navijača Budućnosti moraće detaljnije da istraži policija.

Možda Sutjeska i nije tako nevina u cijelom događaju kako je ustvrdila u klupskom saopštenju i kako tvrdi predsjednik kluba Saša Miličić, pošto je očigledno propusta u organizaciji utakmice bilo.

“Ispitaćemo kako je organizator utakmice Košarkaški klub Sutjeska dozvolio da službeni ulaz ostane neobezbijeđen, bez kontole i otvoren. Kako je moguće da sekjuriti službenici koji su zaduženi za kontrolu ulaska nisu odradili posao”, rekao nam je izvor iz policije, koja će istražiti ko je iz kluba odgovoran zbog ovog propusta.

U incidentu je polomljen trocifren broj stolica, kojim su navijači gađali jedni druge.

“Policija radi na identifikaciji svih aktera incidenta, i njihovom daljem procesuiranju, kao i utvrđivanju odgovornosti KK Sutjeska, kao organizatora, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, rečeno nam je u UP.

Košarkaški klub Sutjeska saopštio je da je policija odgovorna za to što je današnja utakmica protiv Budućnost Volija prekinuta zbog sukoba navijača dva kluba.

“Košarkaški klub Sutjeska izražava žaljenje zbog prekida utakmice polufinala Prve crnogorske košarkaše lige protiv Budućnosti. Utakmica je počela sjajnom atmosferom, a onda su gostujući navijači „Varvari” upali u teren kroz službeni ulaz. Klub smatra da odgovornost za incident snosi policija, koja je dozvolila da tokom utakmice, na kojoj je do tada vladala prava sportska atmosfera, upadne navijačka grupa „Varvari” i izazove sukob sa domaćim navijačima”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve