Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Katarina Bulatović: Budućnost zaslužuje da bude na završnom turniru Lige šampiona

Izvjesno je da Budućnost nastupa bez kapitenke Milene Raičević, a pod znakom pitanja je golmanka Marina Rajčić

Katarina Bulatović smatra da je njenoj Budućnosti mjesto na završnom turniru Lige šampiona. Priželjkuje da teoretski dio, koji je urađen na najbolji način, sprovedu u praksu.

Biće teže, okolnosti su diktirale da se Budućnost u nedjelju Vajpersu, u prvoj utakmici četvrtfinala, suprotstavi oslabljena. Izvjesno je bez kapitenke Milene Raičević, a pod znakom pitanja je golmanka Marina Rajčić. U posljednji čas, zbog povrede, otpala je mlada Branka Konatar, dok je Đurđina Jauković posljednje dvije sedmice u treningu (zbog povrede nije nastupala u posljednjim mečevima protiv Rostova i Bresta u glavnoj rundi LŠ).

“Jasno je da Milenu nemamo u nedjelju, a zdravstveni bilten nije najbolji. Đina je bila povrijeđena, vratila se, može puno, možda ne kao što je bila u nekim utakmicama kada je super igrala, ali… Ovo je četvrtfinale, kada se na sve zaboravlja. Marina je počela da trčkara, vjerujem da će biti tu, ako bude morala. U svakom slučaju, skrpićemo se”, kazala je Bulatović.

Očekuje i motivisanog i snažnog rivala koji je nedavno u domaćem prvenstvu Stothamaru dao 40 golova!

“Prije svega, ovo nije biti ili ne biti za nas, u pitanju je prva utakmica. Želimo da odigramo dobro i u Norvešku odemo sa nadom da možemo do fajnal-fora. Da opet budemo tamo, vratimo Budućnost gdje joj je mjesto Protiv ovakve ekipe trebaće nam strpljenje u napadu i dosta dobrih odbrana, ali vjerujem da i ovako ranjivi možemo mnogo. Istina, teren je nešto drugo, sve ovo što pričamo treba i da pokažemo.”

Što ne smijete da radite?

“Ne smijemo da dozvolimo da napad kratko traje. Ne smijemo nikako da forsiramo zbrzane šuteve. Moramo pokazati strpljenje. U napadu igrati do samih granica pasivnog. Mislim da to možemo i da će nam to dati dobar rezultat. U odbrani smo u posljednjih par utakmica bili dobri, tako da bi trebalo da ostanemo na nivou.”

Vajpers, kao tipični predstavnik norveške škole i sistema, neće dozvoliti našim rukometašicama lake golove iz kontri.

“Dobro se vraćaju, sigurno neće biti puno golova iz kontri, ali brža tranzicija bi mogla da se povuče. Svakako moramo pemetnije da budemo i pokažemo strpljenje, što je ključ. Ne smijemo da brzamo, jer svaku tehničku grešku Norvežanke mogu u gol da pretvore.”

Koliko se pribojavate i koliko poznajete Lunde, prvu zvijezdu i golmanku koja je u top formi?

“Super sarađuje sa odbranom, obično se zna koju stranu odbrana, a koju ona čuva. Ne smijemo da šutiramo iz situacija iz kojih bi željela. Potrebno je da napravimo situaciju koja je dobra za šut. Lunde je vrhunski golman, godinama je na vrhunskom nivou, a u fenomenalnoj je formi posljednjih nekoliko utakmica. Biće dobra onoliko koliko joj dozvolimo. U saradnji sa odbranom može doći do 20 odbrana, ali ako mi nađemo rješenje, odnosno situacije odakle nije toliko dobra, neće biti problema.”

Koja zaliha garantuje miran revanš?

“Morača” nije kao što je bila ranije, kada bi se ekipe tresle od galame i navijanja. Ali, zaista bih voljela u nedjelju da vidim pune tribine i zbog toga što ćemo igrati posljednju utakmicu sezone kod kuće. Navijači mogu da nas nose do nečega, na kraju krajeva do fajnal-fora”, istakla je Katarina Bulatović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve