Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaraz oduvao Danila Medvedeva i plasirao se u finale Vimbldona

Alakaz je danas u drugom polufinalnom meču pobijedio Rusa Danila Medvedevasa 6:3, 6:3, 6:3 i stigao do svog prvog meča za trofej na londonskoj travi.

U nedjelju će u finalu Vimbldona gledaoci i ljubitelji tenisa širom svijeta imati priliku da gledaju reprizu Rolan Garosa, pšošto će za trofej ponovo igrati Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Alakaz je danas u drugom polufinalnom meču pobijedio Rusa Danila Medvedevasa 6:3, 6:3, 6:3 i stigao do svog prvog meča za trofej na londonskoj travi.

Španski teniser je do trijumfa došao mnogo lakše nego što se očekivalo, pošto je otpor medvedeva trajao svega šest gemova, odnosno do rezultata 3:3 u prvom setu. Sve nakon toga proteklo je u znako prvog nosioca na Viombldonu.

U drugom setu Alkraz je veoma brzo napravio brejk i poveo protiv Medvedeva,a drugom brejkom okončao taj dio igre.

ONa špočetku trećeg seta Alkaraz je sačuvao svoj servis, potom napravio brejk i ekspresno poveo sa 3:0 i tek tada se probudio Medvedev. Ušlo se u seriju brejkova sve do rezultata 5:3 kada je španski teniser drugi put u setu sačuvao svoj servis za pobjedu poslije sat i 50 minuta igre.

Pobjednik finala u nedjelju biće prvi na ATP listi od ponedjeljka, Đoković igra za svoju 24. titulu u 35. Grend slem finalu u karijeri, osmu na Vimbldonu.

S druge strane Alkaraz igra treće finale,ima po jednu pobjedu (US open) i poraz (Rolan Garos).

Đoković i Alkaraz su prošlog mjeseca igrali meč za titulu na Rolan Garosu, a srpski teniser je tada bio uspješniji, iako je Španac bio favorit. Ovog puta je situaciji obrnuta, pogotovo što je Đoković u karijeri do sada sedam puta trijumfovao na Vimbldonu.

Srpski teniser na Centralnom terenu nije izgubio još od 2013. godine i poraza u finalu od Britanca Endija Mareja, od tada je nanizao 45 pobjeda.

Đoković je i u seriji od 34 pobjede na Vimbldonu, pošto je slavio na posljednja četiri turnira u Londonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve