Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kako je Darko Miličić pomogao Nikoli Pekoviću

Upravo je Miličić u Timbervulvsima dijelio svlačionicu sa Pekovićem, koji je prethodno u Evropi ostavio dubok trag u Partizanu i Panatinaikosu.

Nekadašnji srpski košarkaš Darko Miličić otkrio je zanimljive detalje iz dugogodišnje NBA karijere, a između ostalog dotakao se i odnosa sa našim Nikolom Pekovićem.

Foto: Cdm.me

Miličić je u najboljoj ligi na svijetu proveo deset sezona i igrao je za šest ekipa – Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesota i Boston.

Upravo je u Timbervulvsima dijelio svlačionicu sa Pekovićem, koji je prethodno u Evropi ostavio dubok trag u Partizanu i Panatinaikosu.

“Prve godine sam bio bez njega, odigrao sam tu cijelu godinu i onda je došao on kao najbolji centar Evrope. Njemu u samom startu nije išlo kako je planirao. A, ja sam imao krize iz mog ranijeg odnosa prema košarci. Što se kaže, Bog nagradi, a Bog i uzme kada nisi taj. Imao sam te krize, nisu mi se igrale utakmice protiv katastrofa timova. Pa, pomišljam kako ću kući. U jednom trenutku dođe Nikola i kaže ‘Tražio sam trejd, jer ne igram’. Rekao sam mu ‘Nemoj mi otići i ti, šta ću ovdje sa ludacima? Izmisliću neku povredu, ako neko zaslužuje da igra onda zaslužuješ ti svojim kvalitetima’. Imao sam neku povredicu, mogao sam da igram, ali sam mu rekao da uleti i da zasluži priliku. Kada je dobio šansu, on je njih pokidao. Mojim povratkom iz povrede više uopšte nisam bio u rotaciji. Pretpostavljao sam da će Nikola da uđe u prvu petorku, ali ne da neću više igrati. To je bilo to. Poslije sam otišao u Boston samo zbog menadžera”, ispričao je Miličić u sinošnjoj emisiji Goli život.

Podsjetimo, Miličić je na NBA draftu 2003. godine izabran kao drugi pik, odmah iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša…

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve