Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Junak Budućnosti iz Bolonje: Pobjeda važna na psihološkom planu

Podgoričani su još jednom potvrdili nepisano pravilo u ovoj sezoni, da su najjači kad je najteže i kada su loše prognoze protiv njih

Poslije teških poraza od Ulma i Valensije, nije bilo mnogo onih koji su bili spremni da ulože i euro na pobjedu Budućnost Volija u Bolonji protiv Virtusa, jednog od favorita takmičenja.

Međutim, Podgoričani su još jednom potvrdili nepisano pravilo u ovoj sezoni, da su najjači kad je najteže i kada su loše prognoze protiv njih.

Odličnom igrom u odbrani, izabranici Aleksandra Džikića su slavili 68:62, i upisali osmu pobjedu u 12 kolu grupe B Evrokupa, ostali u vrhu tabele i napravili veliki korak ka jednoj od četiri prve pozicije koje obezbjeđuju meč na domaćem terenu u prvom kolu eliminacija (osmina finala)…

Iako je odlučujući koš, za 67:62, 18 sekundi prije kraja, postigao Džastin Kobs, junak pobjede u “Segafredo areni” bio je Petar Popović, koji je upisao rekord karijere od 23 poena.

Pogodio je pet trojki iz osam pokušaja, jednu više od kompletnog tima Virtusa (domaćin šutirao mizernih 26-4), a čak četiri samo u drugoj četvrtini.

Njegova posljednja trojka, za 47:47, u posljednjem minutu trećeg kvartala, dala je “vjetar u leđa” Budućnosti, koja do kraja meča više nije dozvolila domaćinu da povede.

“Poslije lošijih izdanja u Evrokupu, protiv Burse, Ulma i Valensije, ostvarili smo jako bitnu pobjedu protiv dobrog protivnika. To nam puno znači, na psihološkom planu i kada je tabela u pitanju, pogotovo zbog prethodnih poraza. Nadam se da će nam to biti dobra injekcija za dalje”, kaže Petar Popović, koji je dva puta pogodio za dva poena uz faul, nakon čega je uspješno realizovao i slobodno bacanje.

Budućnost nema previše vremena za odmor, u subotu u Baru je crnogorski derbi u ABA ligi protiv Mornara.

“Očekujem tešku utakmicu. U odnosu na početak sezone, Mornar je podigao formu, igra kvalitetnije, dosta igrača je uhvatilo ozbiljan ritam, što su i pokazali u posljednjem kolu (protiv Crvene zvezde, prim.a.). Biće zahtjevan meč, kako fizički, tako i taktički. Mislim da vrijeme do utakmice treba da iskoristimo da se oporavimo i pripremimo za crnogorski derbi u Baru”, dodaje 25-godišnji Cetinjanin, koji je, i pored slobodnog dana, juče odradio opcioni trening.

Do reprezentativne pauze, Budućnost će odigrati tri meča. Nakon Mornara, “plavi” dočekuju Veneciju u Evrokupu, a onda i Megu, u ABA ligi.

“Sad je svaki meč važan, pogotovo što se tiče ABA lige. Mi smo pobjedom protiv Cedevita Olimpije napravili malo veći iskorak u odnosu na njih, i sad smo među tri ekipe koje su se izdvojile. Svaka pobjeda, svaka utakmica i naredna pobjeda je jako bitna kako bismo održali korak sa Zvezdom i Partizanom i probali da do kraja izborimo što bolju poziciju za plej-of”, zaključio je Popović.

Džikić: Ne znam koliko timova može da pobijedi u Bolonji

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je iskren nakon pobjede protiv Virtusa da je u pobjedi njegove ekipe dosta uticalo i to što je domaćin igrao oslabljen zbog problema sa povredama i pozitivnim slučajevima na korona virus.

“Ključno je bilo što je Virtus bio bez Teodosića, Harvija i Belinelija. Potpuno razumijemo situaciju u kojoj se našao Virtus sa koronom i povredama. I mi smo imali iste probleme, od sredine novembra smo odradili svega četiri ili pet pravih treninga. S druge strane, igrali smo hrabro i dovoljno dobro šutirali što nam je donijelo pobjedu. Iskreno, ne znam koliko će timova biti u stanju da pobijedi u Bolonji”, rekao je Džikić i dodao:

“Iskoristili smo naše šanse, utakmica je bila veoma teška, jer je Virtus atletski, brz i agresivan tim, i svakako protiv njih nije lako igrati. Ovo je velika pobjeda za nas, iskreno”, zaključio je trener “plavih”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve